CookiesSteeds meer HDTV op Astra satelliet

12 februari 2007 17:18 door Hans Wind

Steeds meer HDTV op Astra satellietSES Astra maakte vandaag bekend dat het aantal HDTV zenders op de Astra satelliet aanzienlijk zal groeien. Van de 36 HDTV zenders, die in Europa beschikbaar zijn, biedt Astra er op dit moment 26 aan via haar satelliet systeem. Dat zijn er al twee meer dan eind vorig jaar.

In het HDTV aanbod van Astra zitten op dit moment Europese HDTV zenders zoals BSkyB, Discovery, National Geographic en History Channel uit Engeland, CANAL+, M6 en TF1 uit Frankrijk en Premiere, ProSieben, Sat1 en Anixe uit Duitsland.

SES Astra verwacht dat in 2010 het aantal Europese HD zenders is opgelopen tot 160 waarvan Astra er tegen die tijd ongeveer 100 zal doorgeven. Volgens analisten zullen er rond het jaar 2010 zo’n 9 millioen huishoudens in Europa HDTV bekijken via de satelliet.


“De stijging in het HDTV aanbod op Astra laat zien dat ons satelliet systeem een leidende rol blijft spelen in de digitalisering en de uitbreiding van het HD aanbod in Europa”, zegt Alexander Oudendijk, de Chief Commercial Officer van SES ASTRA. “Deze stijging illustreert ook de groeiende belangstelling van zenders voor HDTV en de voordelen die het Astra satelliet systeem biedt aan zenders zoals grote bandbreedte, de grootste geografische spreiding en de beste transmissie kwaliteit. We zijn er van overtuigd dat de continue versnelling van de ontwikkelingen in HDTV techniek een gestage en consistente overgang zullen ondersteunen van analoge naar digitale uitzendingen.”