CookiesSKO gaat dagelijks streaming TV gebruik rapporteren

8 juli 2008 14:22 door Hans Wind

SKO gaat dagelijks streaming TV gebruik rapporterenUit het meest recente Establishment Survey van SKO blijkt dat in één op de vier huishoudens wel eens via de PC naar televisieprogramma’s wordt gekeken.

86 procent van deze huishoudens geeft aan te kijken naar on demand streams van televisieprogramma’s (gemiste uitzendingen).

Vanwege dit groeiende gebruik van online TV-content startte SKO in 2007 samen met Nedstat en Intomart GfK met een project om marktbreed inzicht te geven in het aantal opgevraagde streams van televisieprogramma’s. Vanaf vandaag is deze informatie beschikbaar.

Bas de Vos (directeur SKO) zegt hierover: ‘SKO acht het van belang, onafhankelijk inzicht te geven in de verhoudingen en ontwikkelingen binnen de markt van TV streams op Internet.’

Dagelijks wordt een toplijst van het totaal aantal opgevraagde streams in de week na uitzending van, in eerste instantie RTL- en NPO programma’s, gerapporteerd. Hierdoor ontstaat een vollediger beeld van de populariteit van programma’s en het gedrag van de Nederlandse kijker. Later dit jaar zal SKO van meer zenders de streaming informatie beschikbaar stellen.

Wat er in de rapportages wordt getoond, is de normale kijkcijferinformatie (het aantal kijkers) naast het aantal opgevraagde streams van het betreffende programma. Het betreft twee verschillende grootheden die worden getoond, maar samen geven ze een mooi inzicht in de totale verspreiding van een programma. Desalniettemin mogen de cijfers onder geen beding bij elkaar opgeteld worden.

De rapportages streaming TV zijn dagelijks vanaf 10:00 uur beschikbaar op de website www.kijkonderzoek.nl onder ‘kijkcijfers’ – ‘dagrapporten’ – ‘streams’.

Bron: SKO, Stichting KijkOnderzoek

Naar onze mening een zeer waardevolle toevoeging aan de SKO rapporteringen. We hopen dat in de toekomst het kijken naar HDTV programma’s ook nog eens apart gemeten kan worden.