CookiesStreaming van een Windows PC naar de Sony PS3

25 mei 2007 13:52 door Hans Wind

Streaming van een Windows PC naar de PS3We ontvangen erg veel vragen over de laatste firmware update versie 1.8 voor de Playstation 3 en vaak gaat het daarbij over de streaming en media-koppeling opties die mogelijk geworden zijn door DLNA ( Digital Living Network Alliance ) op de Sony PS3.

Veel mensen realiseren zich kennelijk nog nauwelijks de fraaie mogelijkheden die DLNA kan bieden in de huiselijke omgeving. Zo ondersteunt Microsoft Media Player 11 sinds de introductie al DLNA en dat biedt een mooie optie om een Windows PC met Media Player 11 als mediaserver te laten dienen voor de Sony Playstation 3. Nero Media Home en het gratis programma bieden TVersity soortgelijke mogelijkheden al hebben alle oplossingen zo hun eigen eigenaardigheden.

Foto’s, video materiaal en muziek kunnen na de koppeling simpelweg via het huisnetwerk naar de Sony PS3 worden gestreamed, mits deze laatste uiteraard op het thuisnetwerk is aangesloten.

Windows Media Player 11
We hebben zelf maar even de proef op de som genomen en de volgende eenvoudige stappen uitgevoerd op onze Sony PS3 in combinatie met een Windows Vista PC:

• Update van de Playstation 3 naar firmware versie 1.8
• Playstation 3 aan laten staan
• Open Windows Media Player 11 op de Windows PC.
• Kies onder “Mediabibiotheek” de optie “Media delen” en vink aan “Mijn mediabestanden delen”
• Hierna verschijnt na korte tijd de PS3 als aangesloten apparaat, soms als “onbekend apparaat”
• Vink aan “Mijn media delen met” en klik op het icoontje van de PS3 en vervolgens op de knop “Toestaan”
• Instellingen voor de manier van delen kunnen nu eventueel gewijzigd worden
• Op de PS3 verschijnt nu de PC als Mediaserver en er kan naar hartelust gestreamed worden.

N.B. Het kan overigens voorkomen dat het inschakelen van “Media delen” veranderingen aanbrengt in het energiebeheer van uw PC ( bijvoorbeeld standby instellingen). Wanneer dat gebeurt is dit simpel terug te zetten via de energiebeheer instellingen.

Nero MediaHome
Nero Media Home, een onderdeel van Nero 7 Premium Reloaded of 7 Ultra Edition Enhanced, biedt soortgelijke streaming mogelijkheden met als bijkomend voordeel dat een aantal media formaten tijdens het afspelen wordt omgezet naar een formaat dat de PS3 kan weergeven. Zo wordt bijvoorbeeld avi, xvid en divx formaat omgezet naar MPEG. Om bestanden op de Playstation 3 te kunnen zien moeten ze wel eerst door “Nero Scout” op de PC zijn geïndexeerd, anders zie je op de PS3 een boodschap zoals bijvoorbeeld “geen titels gevonden”.

TVersity
TVersity is een Engelstalig programma dat ook als mediaserver kan dienen voor veel apparaten, ook voor de PS3. Het programma kan worden gedownload van de TVersity website. Let na installatie van het programma wel even goed op de Firewall instellingen. Wanneer u het TVersity programma niet opneemt in de Firewall uitzonderingen lijst zal de PS3 de mediaserver niet herkennen.

Veel multimedia plezier met deze fraaie nieuwe opties. Reacties en eventuele aanvullingen of ervaringen kun je kwijt in ons speciale PS3 forum item.

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking