CookiesPinnacle Studio MovieBox en MovieBoard introductie

30 augustus 2008 08:45 door Hans Wind

Pinnacle Studio MovieBox en MovieBoard introductiePinnacle kondigt nieuwe uitvoeringen van de Pinnacle Studio MovieBox® Plus en Pinnacle Studio MovieBox Ultimate aan. Voortaan worden deze producten geleverd met een volledige versie van respectievelijk Pinnacle Studio™ Plus en Studio Ultimate versie 12 videobewerkingssoftware.

De krachtige combinatie van de Pinnacle Studio 12 software en de MovieBox ‘plug-and-play’ USB 2.0 videocapturehardware biedt consumenten een alles-in-één oplossing voor het importeren, bewerken en uitvoeren van de meest populaire videoformaten. De perfect samenwerkende software/hardware-combinatie zorgt ervoor dat de kwaliteit van het originele bronmateriaal wordt behouden tot en met de uiteindelijke uitvoer.

Met de Pinnacle Studio MovieBox, geschikt voor systemen met Microsoft® Windows® XP en Windows Vista™, kan video opgenomen worden van elke analoge of digitale bron, zoals een Hi8-camcorder, videorecorder, TV, set-top box, DV- of HDV-camcorder. Dankzij ondersteuning voor het AVCHD-formaat kunnen bezitters van nieuwe AVCHD-camcorders hun video’s importeren en rechtstreeks bewerken, zonder tijdrovende formaatconversies. De Pinnacle Studio MovieBox is geschikt voor de meeste HD-camera’s inclusief de modellen van JVC, Canon, Panasonic, Sanyo en Sony.

Nieuwe Pinnacle Studio versie 12 functies
Met Pinnacle Studio Plus en Ultimate versie 12 kunnen Pinnacle MovieBox-gebruikers nu gebruik maken van Pinnacle Montage; een op thema’s gebaseerde bewerkingsfunctie waarmee het mogelijk wordt om tegelijkertijd maximaal 18 videosporen te gebruiken. Andere functies zijn complete HD-ondersteuning, meer controlefuncties voor audiobewerking, met één klik de film uploaden naar het web èn afspelen op mobiele apparaten.

Pinnacle Montage maakt het creéren van een video op meerdere sporen verbazingwekkend eenvoudig; door een keuze te maken uit meer dan 80 voorgedefinieerde sjablonen in 11 verschillende thema’s, ontworpen door professionele producers en kunstenaars, kan er in slechts enkele minuten een professioneel uitziende film gemaakt worden. Aan de Montage-sjablonen kunnen desgewenst titels, geluidseffecten, muziek, overgangen en andere effecten toegevoegd worden zonder een expert te hoeven zijn.

Pinnacle Studio Plus en Ultimate versie 12 beschikken nu ook over gereedschap voor het maken van markers op de tijdlijn, nieuwe titelsjablonen en DVD menu’s en uitgebreide 2D-ffecten inclusief rotatie.

Het aantal ondersteunde invoerformaten is uitgebreid met import van Photoshop’s native PSD formaat en het GIF formaat. Ook het aantal uitvoeropties is gegroeid. Gebruikers kunnen nu ook MP3, Flash Video, WAV en 3GP bestanden maken of de gemaakte film met één klik rechtstreeks uploaden naar YouTube®.
Pinnacle Studio’s ingebouwde brandmogelijkheden bestaan onder andere uit het maken van DVD- en AVCHD-schijven op standaard DVD media en het branden op Blu-ray disc’s in BD-MV formaat met bewegende menu’s. Deze schijven zijn vervolgens afspeelbaar op Blu-ray spelers.

Voor meer creatieve mogelijkheden zullen serieuze video-enthousiastelingen de professionele videogereedschappen, die met de MovieBox Ultimate worden gebundeld, op prijs stellen. Naast een groen scherm voor Chroma Key-effecten, zijn drie, door de video-industrie als hoogst aangeschreven, videogereedschappen toegevoegd, namelijk; Boris Graffiti voor innovatieve titels en grafische animaties. Magic Bullet Looks voor een professioneel uiterlijk van uw films en proDad VitaScene voor geavanceerde lichteffecten en overgangen.

Prijzen en Beschikbaarheid
Pinnacle Studio MovieBox Plus en Pinnacle Studio MovieBox Ultimate zijn reeds verkrijgbaar bij bekende retailketens en de computerspeciaalzaak. De adviesverkooprijzen bedragen respectievelijk € 129 en € 199 inclusief BTW.
Pinnacle Studio MovieBoard™, dat bestaat uit de Pinnacle Studio 12 software en een PCI video-capture kaart ideaal voor desktop bezitters, en Pinnacle Studio MovieBoard Ultimate, een bundel bestaande uit Pinnacle Studio Ultimate en een digitale en analoge capturekaart is ook beschikbaar voor respectievelijk € 99 en € 179 inclusief BTW.
Geregistreerde gebruikers van voorgaande versies van Pinnacle Studio kunnen een upgrade naar versie 12 aanschaffen op de Pinnacle Systems website.

Bron: Pinnacle

Voor een actuele Pinnacle Studio MovieBox ultimate prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig