CookiesSwedx Tree-V houten HDTV introductie

22 november 2007 20:13 door Hans Wind

Swedx Tree-V houten HDTV introductieCurrys en Dixons gaan exclusief voor Engeland de houten HDTV met de naam Tree-V van de Zweedse fabrikant Swedx leveren. De houten HDTV’s worden gemaakt van natuurlijk essen, sapeli of beukenhout uit duurzame bossen.

DeVere Forster, eCommerce directeur van Dixons UK zei hierover: “We zijn bijzonder verheugd om de exclusieve leverancier van de Tree-Vs van Swedx te zijn.

Het zijn hoogwaardige televisies, met als bijkomend voordeel dat de kast is gemaakt van natuurlijk, vervangbaar, duurzaam en herbruikbaar materiaal.

Het bezit van een Tree-V is een prima manier om een kleine bijdrage te leveren aan de planeet aarde terwijl je op hetzelfde moment die aarde op je TV kunt bekijken”.

De 19 inch breedbeeld WXGA+ Tree-V heeft een ingebouwde tuner voor de ontvangst van ongecodeerde kanalen, een EPG voor 7 dagen en een HDMI aansluiting. De Swedx is een HD Ready HDTV met 1.296.000 beeldpunten.

Verder is de Swedx Tree-V voorzien van Component, SCART, PC en Audio Video ingangen. De Tree-Vs worden beschreven als dun waardoor ze prima geschikt zijn om aan een wand te hangen. De helderheid is 450cdm2 met een responsetijd van 5milliseconden en een contrast ratio van 1000 : 1. Helaas is de kijkhoek slechts 80 graden.

Voor de kerst zullen de eerste houten TV’s in Engeland worden geleverd voor een prijs van rond de £350.

SwedX maakt trouwens ook PC muizen en toetsenborden van hout. Een bijzonder bedrijf dus!

Bron: Pocket-Lint en Dixon’s UK