CookiesTalpa wordt toch Tien

17 november 2006 07:43 door Hans Wind

Talpa logoJohn de Mol krijgt toch zijn zin, Talpa krijgt toch de naam Tien. Aanvankelijk mocht de naam Tien niet gebruikt worden omdat SBS eigenaar was van die naam maar inmiddels is er kennelijk een regeling getroffen. Al die tijd werden natuurlijk wel “prikjes” uitgedeeld doordat het huidige Talpa logo bijvoorbeeld al was opgebouwd uit tien bolletjes.

Met ingang van 16 december wordt nu toch de televisiezender Talpa omgedoopt tot ‘Tien’. De zender gaat 24 uur per dag uitzenden en krijgt daarmee ook de beschikking over dagtelevisie. Talpa TV ziet de naamswijziging als een logische stap. Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV: “Sinds enkele maanden voeren we al een cijfer 10 rechtsboven in het scherm, om zo duidelijkheid voor de kijker te scheppen op welke voorkeurspositie de zender is te vinden op de afstandsbediening. Door deze naamswijziging zijn wij nog beter in staat de kijker hier vertrouwd mee te maken.”


De naamswijziging heeft ook gevolgen voor het internetplatform van de zender: het complete online-aanbod is vanaf 16 december te vinden op www.tien.tv. De andere onderdelen van de Talpa Media Groep blijven hun naam behouden.

Over Talpa
Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Tien en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma’s die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.