CookiesTechniSat HD-Vision 32 LCD TV getest

28 mei 2007 12:44 door Hans Wind

TechniSat HD-Vision 32 LCD TV getestVandaag is een uitgebreide test verschenen van de TechniSat HD-Vision 32 LCD TV met meerdere digitale tuners. De HD-Vision test is geplaatst in de forum sectie van de Multikabel Internet gebruikersvereniging en is van de hand van “ArChie”, die al jaren een bijzonder actieve rol speelt in veel gebruikers forums. Met zijn uitgebreide kennis is hij altijd bereid anderen te helpen.

Met ingebouwde tuners voor zowel DVB-C, DVB-T als DVB-S is de TechniSat HD-Vision 32 een zeer veelzijdige TV. Hopelijk komen er snel meer van dergelijke apparaten op de Nederlandse markt om de ontvangst van digitale TV weer net zo simpel te maken als dat vroeger was met analoge TV’s.

ArChie’s review behandelt de HD-Vision 32 vanuit een aantal gezichtspunten:
• Common Interface slot
• Digitale kanalen zoeken
• Beeld- en geluidskwaliteit
• Electronische Programma Gids
• Teletekst
• Ondertiteling digitale televisie kanalen
• Conclusie

De conclusie van de test is: “Als TechniSat de genoemde problemen met het automatisch kanalen zoeken en de ondertiteling weet op te lossen, dan is de HD-Vision een prima alternatief voor de houtje touwtje oplossing met de aanbevolen ontvangers zoals de kabelbedrijven ons proberen op te dringen. Ook is de goed doordachte EPG functionaliteit van TechniSat een verademing. Nu de HD-Vision 32 weer retour is naar de dealer is die EPG functionaliteit, naast het gebruiksgemak, toch wel één van de dingen die ik mis.”

We sluiten ons wat de “houtje touwtje” opmerking graag aan bij ArChie en hopen dat er snel een situatie ontstaat waarbij een TV met ingebouwde DCB-C tuner ook hier de normaalste zaak van de wereld wordt.

Overigens is het nog wel even belangrijk om te weten dat de ingebouwde tuners standaard definitie sgnaal ondersteunen. Voor HDTV is alsnog een extra kastje nodig. Hopelijk is ook die optie in de volgende Technisat serie ingebouwd.

Het volledige review, zeer de moeite waard, is te lezen op de website van de Multikabel Internet gebruikersvereniging.

De HD-Vision is ook verkrijbaar in een 40 inch versie, dat is de TechniSat HD-Vision 40.

Voor actuele prijsinformate van de TechniSat HD-Vision 32 kunt u een bezoekje brengen aan de website van Kieskeurig