CookiesTele2 kiest Amino set top boxen voor IPTV

21 september 2009 14:48 door Hans Wind

Tele2 kiest Amino set top boxen voor IPTVTele2 kiest in Nederland voor Amino Communications als leverancier voor de MPEG-4 set top boxen voor zijn IPTV service waarmee begin volgend jaar ook TV in HDTV kwaliteit zal kunnen worden ontvangen. Volgens een woordvoerder van Tele2 heeft het bedrijf gekozen voor het 720p beeldformaat.

Amino gaat over een periode van 18 maanden set top boxen leveren met de meest recente A132 en A532 dual SD/HD en Personal Video Recorder modellen.

Tele2’s Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt, licht toe: “Wij waren op zoek naar een set top box met geavanceerde functionaliteiten, een snelle interface en één die is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en in lijn is met onze eigen strategie op IPTV gebied. Amino’s producten bieden dit en bovendien was de totale cost of ownership en de wijze waarop Tele2’s eco-systeem wordt ondersteund, van doorslaggevend belang.”

Amino Communications CEO Andrew Burke hierop: “Dit is een strategisch belangrijke overeenkomst met een grote gevestigde West-Europese Telecom aanbieder. In een zwaar en competitief selectie proces zijn wij in staat geweest de kracht van onze producten, samenwerking, flexibiliteit en kennis van de eisen van IPTV aanbieders als Tele2 te bewijzen. Wij stellen Tele2’s steun en commitment zeer op prijs en zien uit naar onze samenwerking in de uitrol van Tele2’s unieke IPTV oplossing.”

Bron: Tele2