CookiesTeufel Central AV Cubycon 2 home entertainment module

15 november 2012 12:01 door Hans Wind

Teufel Central AV Cubycon 2 home entertainment moduleDe Teufel Central AV Cubycon 2 is een home entertainment module met een minimalistisch ontwerp van de 5 aluminium satellieten en een compacte maar krachtige ‘actieve’ subwoofer. Het multifunctionele aansturingsapparaat zorgt voor een flexibele integratie van surround sound in de woonruimte.

Alle luidsprekers zijn horizontaal of verticaal te plaatsen. Dat geldt niet alleen voor de satellieten, ook de subwoofer kun je staand of liggend plaatsen. Het aansturingsapparaat, de DecoderStation 7, is voorzien van alle analoge en digitale ingangen voor Blu-ray, televisie, gameconsoles en nog vele andere apparaten.

De Central AV | Cubycon 2 is direct speelklaar, het is een kwestie van aansluiten en afspelen en de filmavond kan beginnen. Het systeem heeft vele moderne eigenschappen: het aansturingsapparaat ondersteund 3D, zet high definition audioformaten zoals DTS HD of Dolby TrueHD om, en is voorzien van drie HDMI ingangen en zes audio-ingangen.
Teufel aansturingsapparaatDe HDMI aansluiting is ARC-compatibel (Audio Return Channel) en dankzij CEC-support is maar één afstandsbediening nodig om alle – compatibele en aangesloten – apparaten te kunnen bedienen. Teufel Audio biedt op die manier een alles in één pakket met handige integratie plus bediening.

Alle componenten van de Central AV | Cubycon 2 zijn door de fabrikant optimaal op elkaar afgestemd. Teufel heeft het multifunctionele aansturingsapparaat gecombineerd met de flexibele en compacte satellieten. Dankzij het formaat van alle componenten neemt het systeem weinig ruimte in beslag en kunnen alle componenten onopvallend in de woonkamer worden geïntegreerd. Akoestische compromissen zijn daarbij volgens de fabrikant niet gedaan.

Wireless module RearStation 4

Het all-in-one systeem is als optie uit te breiden met een wireless module RearStation 4, een apparaatje van Teufel Audio dat de achterste luidsprekers van de Central AV | Cubycon 2 draadloos van audiosignalen voorziet.

Wat technische details op een rij:

Subwoofer

Krachtige slanke high end subwoofer met 350 Watt Class D eindversterker met drie 130 mm woofers in een 6-kanaals uitvoering. De subwoofer wordt direct aan de DecoderStation 7 aangesloten en wordt zo het centrum van van de complete home entertainment set.

DecoderStation 7

Compact High Definition AV-besturingsapparaat en voorversterker voor aansluiting aan een meerkanaals actieve subwoofer. 3 HDMI ingangen, 1 HDMI uitgang, 3 digitale ingangen (2 x coaxiaal, 1 x optisch) en 3 analoge stereo ingangen. Je kunt ook stereosignalen met bijv. Dolby Prologic tot surround sound opwaarderen. Het apparaat is geschikt voor 3D. De decoder geeft verschillende formaten weer zoals Dolby TrueHD / DTS HD-Master, DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic.

Satellieten

De aluminium satellieten resoneren nauwelijks en zijn uitgerust met 80 mm coax drivers, een 20 mm tweeter in Waveguide-techniek plus een extra 80 mm midrange chassis. Uitgeblanceerd frequentieverloop en goed afstraalvermogen, bij hoge gevoeligheid van 89 dB. Hoge duur- c.q. impulsbelasting van 100 respectievelijk 140 Watt. Zowel staand als liggend op te stellen. Geschikt voor montage aan de muur.

Teufel Central AV Cubycon 2 prijs en beschikbaarheid

• De nieuwe Central AV | Cubycon 2 is per direct verkrijgbaar op www.teufelaudio.nl voor 1.799,99 euro.

• De RearStation4 (wireless module) is los verkrijgbaar voor 299,99 euro.

Bron: Teufel