CookiesTeufel Cinebar 11 soundbar kan TV geluid verbeteren

28 november 2013 11:43 door Hans Wind

Teufel Cinebar 11 soundbar kan TV geluid verbeterenDe Teufel Cinebar 11 is een slanke en draadloze soundbar die het geluid van de platte HD TV kan verbeteren. De Cinebar 11 van Teufel beschikt over NFC, Bluetooth en een draadloze subwoofer.

Teufel heeft in totaal acht drivers in de soundbar gebouwd. Daarnaast is een 165-mm woofer in de subwoofer van de Teufel Cinebar 11 ondergebracht. Ondanks het slanke ontwerp van zowel de soundbar als de subwoofer levert de set – volgens Teufel – goede prestaties. “De reputatie op het gebied van geluidsweergave moeten we hooghouden”, licht Teufel Audio productmanager Robert Schwarz toe.

De soundbar is met z’n 5,4 cm laag genoeg om onder de meeste flatscreen televisies te plaatsen. De smalle en draadloze basreflex subwoofer kan flexibel in de ruimte worden geplaatst zonder kabel tussen soundbar en subwoofer.

NFC op de Teufel Cinebar 11

Dankzij NFC (Near Field Communication) maakt de Bluetooth ontvanger van de Cinebar 11 snel verbinding met smartphones, tablets en notebooks, zodat je heel eenvoudig en snel alle muziekbronnen draadloos kunt afspelen op de Teufel Cinebar 11. De Cinebar 11 beschikt over twee HDMI aansluitingen: één HDMI ingang en één uitgang die beide HDMI versie 1.4 ondersteunen zodat je geen aparte audiokabel tussen televisie en de Cinebar 11 nodig hebt. Met de optische ingang kan een extra gameconsole of cd-speler worden aangesloten.

Teufel Cinebar 11 specificaties

De Dolby- en DTS decoder en de virtual-sound technologie zorgen volgens de fabrikant voor een ruimtelijke surround ervaring. De soundbar is in het bezit van twee tweeters en zes midrange drivers en de subwoofer beschikt over een 165-mm woofer voor een basweergave tot 40 Hz. Dankzij de soundbar met 80 Watt vermogen en de subwoofer met 60 Watt vermogen, vult de Cinebar 11 ruimtes tot 20m² met home cinema geluid. De soundbar levert een geluidsdruk van 96 dB en de subwoofer 102 dB, dit gemeten op 1 meter afstand.

Plaatsing

De Cinebar 11 plaatst men op het meegeleverde voetje direct onder de hd tv of kan met behulp van de geïntegreerde muurbeugel direct aan de wand worden bevestigd. De draadloze subwoofer kan zowel staand als liggend worden opgesteld.

Wanneer u de handleding van de Teufel Cinebar 11 als eens wilt doornemen dan kunt u die downloaden van de Teufel website (Engelstalige PDF).

Teufel Cinebar 11 prijs en beschikbaarheid

De Cinebar 11 is per direct verkrijgbaar via Teufel.

Bron: Teufel