CookiesTeufel Cinebar 21 soundbar

23 februari 2012 09:44 door Hans Wind

Teufel Cinebar 21 soundbarDe nieuwe Teufel Cinebar 21 is een soundbar met hoogwaardige geluidskwaliteit. Doordat de HDTV de laaste jaren steeds platter is geworden is het geluid van de meeste TV’s er niet bepaald op vooruit gegaan. Een soundbar kan een oplossing bieden om het TV geluid weer op niveau te brengen.

Het Berlijnse Teufel biedt nu met de Cinebar 21 een goed alternatief voor wie er tegenop ziet om de kabels voor een 5.1 set aan te leggen. Bovendien biedt de soundbar een goede geluidskwaliteit zonder de extra aanschaf van een AV of stereo-receiver.

Zoals altijd hebben de Berlijnse ontwikkelaars veel waarde gehecht aan de optimale geluidsbeleving. De jarenlange ervaring van Teufel zorgt ervoor dat uit een onopvallende en plaatsbesparende soundbar het maximaal mogelijke geluid kinkt: 2x 40 Watt verzorgen bij elkaar twee 25 mm dome tweeters en vier 75 mm midrange chassis – een uitrusting die in deze prijsklasse bijzonder luxe is. Voor het nodige basfundament zorgt de 120 Watt sterke subwoofer, die met zijn 165 mm woofer meer dan genoeg druk in het frequentiebereik biedt. Alles bij elkaar bespeelt de Cinebar 21 van 45 tot 20.000 Hz en bereikt een maximaal volume van 105 dB. Naast de versterker voor de hoge en middentonen bevat de subwoofer ook twee digitale ingangen en een anologe audio-ingang. De Cinebar 21 is daarmee direct ‘out-of-the-box’ speelklaar en heeft geen extra apparaten nodig.

In tegenstelling tot vele andere systemen op de markt, zijn er bij Teufel niet allerlei extra features, die de gebruiker eigenlijk niet nodig heeft of niet gebruikt. Teufel concentreert zich op een handvol belangrijke functies, zoals LipSync, Dolby Digital en dts en Dolby Virtual Speaker. Deze laatste zorgt ervoor dat alleen met de soundbar en de bijbehorende subwoofer een surround geluid wordt geproduceerd dat verbazingwekkend dichtbij een echte 5.1 setup komt.

De Cinebar 21 heeft 3 aansluitingen voor apparaten zoals bijvoorbeeld een tv, DVB-ontvanger, Blu-ray/dvd-speler.

De Cinebar 21 set is met zijn bescheiden formaat geschikt voor elke woonkamer. De soundbar is minder dan 1 meter breed en 11 centimeter hoog. De subwoofer is met zijn 31 cm hoogte en 24 cm breedte ook gemakkelijk te plaatsen. De set is verkrijgbaar in het zwart en bevat bij levering een voetstuk voor de soundbar (de ingebouwde wandbeugel kan ook gebruikt worden voor montage aan de muur), de bijpassende subwoofer, een verbindingskabel voor beide componenten en een praktische afstandsbediening voor keuze audiobron, volume en baslevel. Via een flink display in de voorkant van de behuizing verkrijgt de gebruiker bovendien informatie over alle functies van de Cinebar 21.

Teufel Cinebar 21 prijs en beschikbaarheid

De Cinebar 21 is verkrijgbaar via de Teufel website voor een prijs van 499,99 Euro.

Bron: Teufel