CookiesTeufel Cinebar 52 THX introductie

3 november 2014 10:02 door Hans Wind

Teufel Cinebar 52 THXDe Teufel Cinebar 52 THX is de opvolger van de Cinebar 51 THX. De Duitse luidspreker-fabrikant levert de Cinebar 52 met een THX certificering voor authentiek bioscoopgeluid en een Dolby Virtual Speaker. De Cinebar 52 THX heeft diverse aansluitmogelijkheden voor audio-en videobronnen, waaronder HDMI.

De Teufel Cinebar 52 THX heeft veel eigenschappen overgenomen van de Cinebar 51 THX; de eerste THX gecertificeerde soundbar. Ook de Cinebar 52 THX voldoet aan deze certificering. Zo beschikt de Cinebar 52 THX over een behoorlijk volume met meer dan 100 dB.

De Teufel Cinebar 52 THX heeft een gesloten behuizing en werkt volgens het 2-kanaals principe met twee aluminium tweeters van 25 mm doorsnede en vier 100 mm midrange drivers van gelaagd cellulose. De subwoofer heeft een 350 Watt RMS-vermogen voor nauwkeurige lage tonen tot 35 Hertz.

Teufels productmanager Alexander Paul zegt over de Cinebar 52 THX: ‘Klinkt zoals de Director’s Cut – met de THX certificering garanderen we, dat soundtracks en geluidseffecten van films precies zo klinken zoals de regisseur het geluid heeft laten masteren in de geluidsstudio. Met de Dolby Virtual Speaker, toveren we met slechts één luidspreker een overtuigende surround weergave in de woonkamer.’

De Teufel Cinebar 52 THX beschikt over vier HDMI-ingangen en één HDMI 1.4b in-/uitgang. Dankzij HDMI-CEC en Auto Return Channel (ARC) worden apparaten, zoals een tv of een Blu-ray speler die over CEC beschikt, automatisch met de soundbar gekoppeld. Er is dan alleen maar de afstandsbediening van de tv nodig om het volume van de verschillende aangesloten apparaten te bedienen.

Op de zes extra audio ingangen 2x digitale coax, 2 digitale optisch, cinch stereo, minijack 3,5mm) kan een cd-speler, tablet, game console of andere apparatuur worden aangesloten. De behuizing van de Cinebar 52 THX is gemaakt van massief aluminium. Het moderne design met geborsteld oppervlak benadrukt de hoge bouwkwaliteit en past tegelijkertijd harmonisch in de woonkamer.

Teufel Cinebar 52 THX kenmerken en prijs

• 2x 25 mm tweeters, 4x 100 mm midrange drivers

• Video aansluitingen: 4x HDMI-In, 1x HDMI-Out met 3D-ondersteuning, CEC en ARC functie

• Audio aansluitingen: 2x coax-digitaal, 2x optisch-digital, 1x stereo-cinch, 1 x stereo jack

• Audioformaten: Dolby Virtual Speaker, Dolby Digital, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, DTS

• 250 mm woofer

• Prijs: 899,99 euro

Meer informatie over de Cinebar 52 THX is te vinden op de Teufel website.

Bron: Teufel