CookiesTeufel Concept E – een 5.1 systeem met Bluetooth

16 januari 2014 14:20 door Hans Wind

Teufel Concept E - een 5.1 systeem met BluetoothHet nieuwe Teufel Concept E systeem is volgens de fabrikant geschikt voor game consoles en gaming-pc’s maar kan ook ingezet kan worden als multimedia set voor film en muziek.

De Teufel Concept E set is uitgerust met analoge ingangen voor stereo en surround sound, coaxiale en optische digitale ingangen, USB en Bluetooth – voor de nieuwste game console of Blu-ray speler en voor gemakkelijk draadloos muziek streamen van een smartphone of tablet naar de Concept E. Op de actieve subwoofer met ingebouwde voorversterker kunnen tot zes apparaten tegelijkertijd worden aangesloten. De Teufel Concept E is geschikt voor gebruik met TV’s, laptops, PC’s, Mac’s, tablets, smartphones of andere mediaspelers.

De nieuwe Teufel Concept E surround set is ten opzichte van de eerdere versie flink onder handen genomen, onder andere op punten zoals aansluitmogelijkheden, geluidsweergave en bediening. Ook de Bluetooth-aansluiting en de geïntegreerde 5.1-USB-geluidskaart zijn nieuw. Met deze laatste kunnen gamers die op de laptop spelen ook van de volwaardige 5.1 sound genieten. Productmanager Robert Schwarz over het systeem: “De meeste mobiele computers hebben alleen een analoge uitgang voor stereo geluid” licht Robert Schwarz toe. “De Concept E sluit je heel eenvoudig per USB aan de laptop waardoor je direct geniet van echte surround sound in Dolby Digital.”

Bediening van de Teufel Concept E

De Teufel Concept E wordt bediend via een lichtgevend touchpad, direct op de voorkant van de subwoofer, waarmee de gebruiker controle heeft over de afspeelbronnen, volume, de individuele setup (stereo of surround), en men kan elke luidspreker afzonderlijk afstemmen op de optimale klank in de luisterpositie. Daarnaast kan de set met een afneembare draadloze afstandsbediening worden bediend.

Ontwerp

In de taps toelopende satellieten en center speaker schuilen – achter een stevig metalen raster – de drivers, die met chromen ringen worden geaccentueerd. Andere technische kenmerken zijn: vier 2-kanaals luidsprekers met 60 Watt RMS vermogen en een center met 80 Watt RMS vermogen en drie drivers, voor een realistische surround weergave. De subwoofer met 150 Watt RMS vermogen produceert een bas met een grensfrequentie tot 40 Hz.

Teufel Concept E prijs en beschikbaarheid

De Teufel Concept E is per direct verkrijgbaar voor de prijs van 450 euro

Bron: Teufel