CookiesTeufel Impaq 300 Blu-ray home cinema systeem

30 augustus 2011 12:15 door Hans Wind

Teufel Impaq 300 Blu-ray home cinema systeemHet Teufel Impaq 300 Blu-ray home cinema systeem is de kleine broer van de Teufel Impaq 3000. De Impaq 300 is een 2.1 en het het centrum van dit systeem is een receiver met ingebouwde Blu-ray speler, radio en high definition surround decoder. Een geïntegreerde 3-kanaals versterker met 200 Watt vermogen verzorgt de aansturing van twee micro satellieten en subwoofer die voorzien is van een 200 mm woofer.

Zowel de subwoofer als de satellieten zijn speciaal op de receiver afgestemd. Daarmee produceert de Impaq 300 volgens Teufel een krachtig en ruimtelijk geluid in overtuigende dynamiek.

Het Blu-ray loopwerk leest naast Blu-ray discs ook dvd’s in verschillende formaten, muziek-cd’s en data-cd’s met MP3, WMA of JPG-documenten. Twee stereo-bronnen (bijv. ook pc, MP3-speler of tv-geluid) zijn te verbinden. Met de HDMI uitgang kan de Impaq 300 aangesloten wordne op een HD TV, terwijl het aansluiten van oudere apparaten via composite en component video ook mogelijk is.

Teufel Impaq 300 achterkantEen videoscaler rekent elk beeldformaat in elk gewenste resolutie om. Kortom, je hebt altijd de beste beeldkwaliteit. Een USB-stick of MP3-speler kan direct aan de USB-poort van de Blu-ray-speler worden aangesloten. Zo kunt je makkelijk MP-3’s beluisteren zonder ze eerst op een CD te hoeven zetten. Ook een iPod kan in combinatie met een iTeufel Dock worden gebruikt.

Een andere gebruiksvriendelijke feature: de Blu-ray-receiver zorgt via internet zelf voor zijn updates. Bovendien kan de receiver, wanneer hij met het internet verbonden is, extra inhoud, zoals trailer en andere documentatie downloaden. De Impaq 300 is geschikt voor ruimtes tot 25 m² en is per direct exclusief verkrijgbaar in de Teufel webshop voor € 599,-.

Voor Blu-ray-fans die een voorkeur hebben voor luidsprekerzuilen, biedt Teufel eveneens per direct de Impaq 310 aan. De Impaq 310 is net als de Impaq 300 als 2.1 home cinema set geconfigureerd, maar heeft in plaats van de micro satellieten twee slanke luidsprekerzuilen. De Impaq 310 is per direct voor € 699,- te bestellen

Om de nieuwe Teufel Blu-ray wereld compleet te maken is nu ook een variant van de succesvolle 5.1 Blu-ray Impaq 3000 (die kleine satellieten heeft) verkrijgbaar: de Impaq 3100 is met vier hoogwaardige luidsprekerzuilen uitgerust en is voor € 999,- verkrijgbaar

Bron: Teufel