CookiesTeufel LT 2 R home cinema set

27 maart 2012 20:47 door Hans Wind

Teufel LT 2 R home cinema setDe nieuwe Teufel home cinema LT 2 R High Definition 5.1 set L combineert 4 luidsprekerzuilen met 1 center luidspreker en een krachtige 700 Watt subwoofer. Deze subwoofer is echter meer dan alleen de leverancier van lage tonen: in de 68 cm hoge zwarte behuizing met pianolak aan de voorkant is namelijk naast een 300 mm woofer ook een AV-receiver van de nieuwste generatie verstopt.

De subwoofer bevat een complete 6-kanaals versterker, inclusief decoder voor de nieuwste hoge resolutie audioformaten (dts HD c.q. Dolby True HD) met verschillende aansluitingsmogelijkheden. Het belangrijkste zijn hier de drie HDMI-ingangen, waarmee je de audio- en videosignalen van de HD ontvanger, Blu-ray speler of spelcomputer kunt aansluiten. De beelddata worden via een 3D-geschikte HDMI-uitgang van de nieuwste generatie aan de beamer of HD TV doorgegeven.

Daarnaast biedt de US 6112 subwoofer-receivercombi een optische- en twee digitale coax audio-uitgangen en twee cinch-ingangen. Als interne bron is bovendien een AM/FM-tuner met automatische zenderzoeker en RDS-functie ingebouwd. De US 6112 beschikt ook over een stereo cinch uitgang.
In het subwoofer-menu, dat middels een comfortabel on-screen-display kan worden bediend, is de functie van deze uitgang flexibel aan te passen. Een stereo downmix staat ter beschikking die in de multiroom aansturing kan worden gebruikt. De uitgang kan ook voor surroundsignalen worden gebruikt wanneer – met een extra apparaat zoals bijvoorbeeld de Teufel Rearstation 4 – een draadloze aansturing van de achterste kanalen is gewenst. Alsof dat nog niet genoeg is, kan de gebruiker de US 6112 een volwaardig 7.1 systeem maken met behulp van de ReasStation 4. Daarvoor sluit de gebruiker 5 luidsprekers normaal met kabels aan, stelt de receiver met OSD op 7.1 aansturing, en verbindt de zesde en zevende luidsprekers dan draadloos.

Van de 400 Watt vermogen reserveert de krachtige subwoofer 200 Watt voor zichzelf. De maximale opname van vermogen ligt bij 700 Watt. Hij speelt tot een onderste grensfrequentie van 32 Hz (bij -3 dB) en vult daarmee ruimtes tot 50 m². Alle satellietkanalen staan daarmee 40 Watt gelijktijdig ter beschikking; meer dan genoeg om een goede home cinema beleving te realiseren.

Woonkamerintegratie

Mocht een verstopte of onopvallende positionering noodzakelijk zijn, dan is dat volgens de fabrikant geen probleem. Met de 5 meter lange kabel wordt de subwoofer met een bediening verbonden, die naast een LCD-display en koptelefoonuitgang de infrarood-ontvanger voor de signalen van de meegeleverde afstandsbediening is. Het is niet meer nodig om voor de diverse extra bronapparaten en luidsprekers nog een extra (dure) AV-receiver op te stellen. Alle noodzakelijke elektronica is onopvallend en compact in de subwoofer verbouwd. De sound verloopt via hoogwaardige aansluitingsklemmen direct naar de luidsprekers. De US 6112/6 RHD wordt namelijk alleen in een set met passende speakers verkocht. De subwoofer is beschikbaar in de bundel met de LT 2 Set M en Set L luidsprekers.

Teufel LT 2 luidsprekers

De surround sound leveren de luidspreker sets LT 2, desgewenst in de M-variant voor bevestiging aan de muur of de L-variant als vloerstaande zuilen. Met een hoogte van 1,13 meter bij slechts 13,5 centimeter diepte neemt deze luidspreker beduidend minder plaats in beslag dan een grote houten vloerstaande luidspreker. De L 220 FR is een hifi-luidspreker en de behuizing van massief aluminium zorgt niet alleen voor een mooi uiterlijk, maar voldoet ook vanwege zijn extreme stijfheid aan optimale akoestische voorwaarden. Twee 100 mm conus chassis zijn voor de weergave van lage en middentonen verantwoordelijk. De 25 mm metaal-tweeter zorgt voor de afstraling van alle hoge tonen. Een glasplaat met stalen spikes waarborgt niet alleen een stabiele plaatsing; door de glasplaat lijkt het ook alsof de zuilen boven de vloer zweven.

Teufel LT 2 R prijs en verkrijgbaarheid

De US 6112/6 RHD is alleen verkrijgbaar in een set met passende speakers. Teufel heeft daarom de home cinema set LT 2 R High Definition “5.1 set L” samengesteld. Deze is verkrijgbaar in Set M of Set L.

De nieuwe LT 2 R High Definition “5.1 set L” is voor €1599,99 verkrijgbaar op de website van Teufel.

De M-variant, LT 2 R High Definition “5.1 set M”, kent een prijs van €1499,99, ook via de website van Teufel.

Bron: Teufel