CookiesTeufel RearStation 4 introductie

25 november 2010 15:24 door Hans Wind

Teufel RearStation 4 introductieMet de Teufel RearStation 4 introduceert deze fabrikant een mooie oplossing om de achter speakers van je home cinema speakerset met je AV versterker te verbinden, zonder lange kabels door de woonkamer te laten lopen. Of luister je graag naar muziek in een kamer waar geen versterker, computer of andere audiobron staat, met de RearStation 4 en een paar speakers is dit probleem opgelost.

De RearStation 4 bestaat uit een zender en een ontvanger, de zender (RS 4 WLT Transmitter) wordt aan de AV versterker gekoppeld en de ontvanger (RS 4 WLR Receiver) aan de rear speakers van je home cinema speakerset. Het is dus niet meer nodig om lange speaker kabels langs te plintjes in je woonkamer te leggen om van surround sound te kunnen genieten, slechts een kort kabeltje is nodig om de rear speakers te verbinden met de ontvanger. Deze ontvanger is bovendien uitgerust met een 2-kanaals 80 Watt versterker, zodat de rear speakers voldoende ‘voeding’ krijgen.

Muziek door het hele huis
Met de RearStation 4 is het tevens mogelijk muziek te beluisteren in kamers waar geen versterker, computer of andere audiobron beschikbaar is. Sluit de zender aan op je versterker in de woonkamer of op de computer in de werkkamer en koppel de ontvanger aan een paar speakers waar dan ook in huis. Zo is de RearStation 4 met bijvoorbeeld de nieuwe Teufel T 300 shelf speaker een perfecte combinatie voor op de slaapkamer of in de keuken.

De RearStation 4 kan bovendien uitgebreid worden met twee extra ontvangers, zodat het als een multi-room oplossing kan fungeren. De maximaal drie ontvangers ontvangen allen hetzelfde signaal van de zender, zodat het mogelijk is dezelfde muziek door het gehele huis synchroon af te spelen. De RearStation 4 ontvanger werkt tot een afstand van 20 meter.

De RearStation 4 wordt standaard geleverd met een kleine afstandsbediening waarmee je eenvoudig het volume kan bepalen (inclusief mute functie), de zone kan kiezen in het geval van multi-room setup en de RearStation 4 aan en uit kan zetten.

Teufel RearStation 4 prijs en beschikbaarheid
De nieuwe RearStation 4 is per direct verkrijgbaar via de Teufel website en kost € 299. De RearStation 4 Expansion kit, bestaande uit de RS 4 WLR Receiver en afstandsbediening, ten behoeve van een multi-room systeem kost € 199.

Bron: Teufel