CookiesTeufel System 7 THX Select 2 luidsprekerset

13 maart 2012 13:59 door Hans Wind

Teufel System 7 THX Select 2 luidsprekersetDe Teufel System 7 THX Select 2 is een krachtig en relatief compacte home cinema luidsprekerset. De ontwikkelaars en designers hebben volgens de fabrikant geen compromissen gemaakt bij deze home cinema set en zo vormen vermogen en uiterlijk een evenwichtig geheel. Qua prijs ligt de System 7 THX Select 2 duidelijk onder de System 8 THX Ultra 2, maar qua geluid is hij bijna op gelijke hoogte met zijn grote broer. Het nieuwste Teufel THX systeem haalt het maximale uit de gebruikte materialen en kan op deze manier in de thuisbioscoop een sound van topklasse leveren.

De satellieten kunnen met een vermogen van 180 Watt een volume van 107 dB/1m produceren. De hoogwaardige MDF behuizing met gelaagd pianolak en massieve aluminium fronten biedt plaats voor twee speciaal ontwikkelde 130 mm vlakke membraan drivers, die verantwoordelijk zijn voor de lage middentonen. Een 25 mm stoffen tweeter produceert de frequenties tot 22.000 Hz. De satellieten krijgen een elegante uitstraling dankzij de sierringen van massief aluminium.

Terwijl de satellieten zowel als Front en Center kunnen worden ingezet, heeft de klant voor de Rears de keuze: ofwel hij gebruikt hier twee extra (identieke) directstralers, of hij kiest voor de bijpassende dipolen die het volume tegelijkertijd in tegengestelde richtingen uitstralen en zo dankzij muurreflecties en de juiste Phase, in het gebied achter een diffuus klankbeeld produceren dat dichtbij de sfeer van een echte bioscoop komt. Zowel optisch als qua technische data harmoniseren de dipolen met de satellieten: 160 Watt belastbaar vermogen en eveneens 107 dB/1m maximaal vermogen spreken voor zich. Verantwoordelijk voor deze cijfers zijn bij de dipolen elk twee 25 mm stoffen tweeters, twee 100 mm midrange chassis en een (naar de muur gerichte) 139 mm woofer.

Subwoofer

De set wordt ten slotte compleet gemaakt met de subwoofer S 8000 SW THX Ultra 2. Terwijl de System 7 als set reeds aan de veeleisende THX Select 2 licentie voldoet, is de subwoofer een verhaal apart. De 500 Watt sterke bas heeft zelfs de THX Ultra 2 licentie en doet ook in het Teufel System 8 THX Ultra 2 dienst. De S 8000 is ook nog eens de kleinste subwoofer ter wereld die dit begeerde THX certificaat heeft verkregen. Met slechts een 300 mm chassis en een klein volume van de behuizing van slechts 80 liter, bereikt hij een maximaal volume van 114 dB bij 40 Hz met een lineariteit van +/- 1 dB. De onderste grensfrequentie (-3 dB) ligt bij 25 Hz.

Als set vult de System 7 THX Select 2 ruimtes tot 50 m² moeiteloos met de beste home cinema sound.

Teufel System 7 THX Select 2 luidsprekerset prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Teufel System 7 THX Select 2 is voor €2599,99 verkrijgbaar op de website van Teufel.

Bron: Teufel