CookiesTHX Tune up App voor iOS als hulp bij afstellen HDTV

30 januari 2013 07:52 door Hans Wind

THX Tune up App voor iOS als hulp bij afstellen HDTVTHX heeft een App aangekondigd die kan helpen bij het optimaal afstellen van een HDTV. De THX Tune up App is beschikbaar via iTunes. De App is compatibel met iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (4e generatie), iPod touch (5e generatie), iPad 2 Wi-Fi, iPad 2 Wi-Fi + 3G, iPad (3e generatie), iPad Wi-Fi + 4G, iPad (4e generatie), iPad Wi-Fi + 3G (4e generatie), iPad mini en iPad mini Wi-Fi + 3G. Vereist is iOS 5.0 of later en de app is geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

De nieuwe THX App bevat test patronen en testbeelden waarmee de gebruiker stapsgewijs wordt begeleid om de instellingen van de HDTV te optimaliseren. De App is voorlopig gratis te downloaden maar we weten niet hoe lang hij gratis blijft. Om de testbeelden van uw iPhone of tablet op de TV te vertonen moet u wel beschikken over een Apple Digital AV adapter, Lightning Digital AV adapter of een Apple TV die via een HDMI kabel aan de TV gekoppeld worden.

De App neemt u mee in het proces om de beeldinstellingen te verbeteren op gebieden als kleur, contrast, helderheid en dergelijke. Ook kan surround geluid er mee worden gecontroleerd.

De Engelstalige App bevat ook nog een aantal extra’s zoals:

• THX Deep Note
• THX Trailers in HD formaat
• Moo Can
• Ask Tex

THX heeft ook plannen om later dit jaar een soortgelijke App voor Android uit te brengen.