CookiesToshiba komt met 10 inch Android Tablet

17 februari 2011 10:43 door Hans Wind

Toshiba komt met 10 inch Android TabletToshiba Benelux zal voor de zomer van dit jaar een nieuwe tablet-PC op de markt te brengen die draait op het nieuwste Android platform. Deze tablet, met een beelddiagonaal van 10,1-inch, beschikt over ingebouwde GPS en twee camera’s.

“De introductie van deze nieuwe generatie Android-tablet is een logisch uitvloeisel van de strategie die Toshiba hanteert op de Europese tabletmarkt,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Waar we met onze Folio 100 mikken op gebruikers die op zoek zijn naar een voordelige tablet die up-to-date audio-, video- en internetfuncties aan boord heeft, is de nieuwe tablet – met nog geavanceerdere beeld- en geluidsfuncties en nog betere hardwarespecificaties – gepositioneerd in het high-end segment van de tabletmarkt.”

Toshiba is er, naar eigen zeggen, in geslaagd een tablet-PC te ontwikkelen die borg staat voor een sterk verbeterde audio-, video- en internetbelevenis. De tablet, met een dual-core NVIDIA Tegra 2-processor, is uitgerust met een 10,1-inch multi-touch breedbeeldscherm in 16:10-formaat met 1.280 x 800 pixels dat ruimschoots ruimte biedt om websites in landschaps- of portretmode te bekijken en zorgt voor een filmische ervaring bij het kijken naar video’s en het spelen van games.

Technologie

De toegepaste Adaptive Display-technologie past parameters als helderheid en contrast voortdurend aan het omgevingslicht aan, zodat de gebruiker van de tablet onder alle omstandigheden verzekerd is van een optimale beeldkwaliteit, zonder dat hij ook maar één parameter handmatig hoeft in te stellen. Toshiba’s Resolution+TM-technologie verbetert de beeldkwaliteit van standard-definition video’s om maximaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden van het high-definition beeldscherm, onafhankelijk van de kwaliteit van het bronmateriaal. Daarbij biedt de tablet een optimale geluidskwaliteit doordat het uitgangsvermogen altijd optimaal is afgestemd op de omgevingsomstandigheden. Hierdoor voegen de ingebouwde stereospeakers een extra dimensie toe aan muziek, video’s en games en brengen ze deze tot leven als nooit tevoren.

Compleet

Ook de rest van de uitrusting van de nieuwe Toshiba-tablet mag er zijn, met zijn geïntegreerde gyroscoop, acceleratiemetersensor, GPS-functie en 2 megapixel front-facing en 5 megapixel rear-facing camera. Een scala aan connectiviteitsopties maakt dat de tablet eenvoudig te integreren is in het digitale leven van alledag. Zo beschikt hij over een full-size HDMI-poort om foto’s en filmpjes op een tv te kunnen delen, een full-size USB 2.0-poort voor de aansluiting van externe harde schijven en camera’s, een mini-USB-poort voor mass storage en een SD Card-slot dat het mogelijk maakt om extra opslagruimte aan te spreken en bestanden over te dragen. Bovendien ondersteunt hij zowel 802.11n WLAN, dat voorziet in snelle draadloze verbindingen, als Mobiel Breedband (3G).

Apps

Daarnaast geeft de nieuwe tablet toegang tot Google Android Market, waar gebruikers die op zoek zijn naar handige of leuke applicaties zeker iets van hun gading zullen vinden. Als aanvulling hierop wordt de tablet geleverd inclusief het vooraf geïnstalleerde Toshiba Places, dat een eigen marktplaats voor apps heeft, waar applicaties worden aangeboden die zijn geoptimaliseerd voor het 10,1-inch scherm van het apparaat. Toshiba Places kent tevens een gebruiksvriendelijke content sharing service die de gebruiker in staat stelt om zijn eigen content naar de cloud te uploaden. Door een simpel berichtje te versturen, kan hij vrienden en familieleden eveneens toegangsrechten toekennen.

Beschikbaarheid en prijs

Toshiba’s nieuwe Android-tablet is naar verwachting vanaf juni 2011 leverbaar. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend. De tablet zal, naar verwachting, verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, zodat de gebruiker het apparaat een persoonlijke touch kan geven.

Bron: Toshiba