CookiesToshiba 3D HD TV LED WL768-serie

9 september 2010 09:31 door Hans Wind

Toshiba 3D HD TV LED WL768-serieToshiba kondigt met de WL768 serie haar eerste serie 3D-enabled edge LED-backlight TV’s aan. De drie modellen uit deze serie, ontworpen in samenwerking met de beroemde Deense ontwerpstudio Jacob Jensen Design, bieden volgens de leverancier een 3D-beeldkwaliteit met Hollywood-uitstraling dankzij door Toshiba zelf ontwikkelde technologieën zoals Intelligent 3D en 3D Resolution+. Als aanvulling op deze 3D HD tv’s breidt Toshiba zijn assortiment Blu-ray-spelers uit met de 3D BDX3100KE die Blu-ray 3D-discs ondersteunt.

“De 3D-tv’s uit de WL768-serie combineren een superieure 3D-technologie met een onovertroffen beeldkwaliteit,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager Toshiba Consumer Products. “We wilden deze state-of-the-art technologie ‘verpakken’ in een ontwerp dat daar goed bij aansloot. Vandaar dat we de bekende Jacob Jensen Design-studio hebben ingeschakeld.” De ontwerpers creëerden een moderne, elegante, tijdloze en superplatte (slechts 2,89 cm dikke) tv, uitgevoerd in hoogwaardige materialen, waarin vorm en functie perfect met elkaar in evenwicht zijn.
Door de minimale overgang tussen voet en scherm lijkt het net of de tv door de kamer ‘zweeft’. De toestellen worden niet, zoals gebruikelijk, bediend door middel van ingebouwde knoppen aan de zijkant, maar door middel van een aanraakpaneel dat naadloos geïntegreerd is in het frameless glazen front. Deze 3D-tv’s zijn verkrijgbaar in drie formaten: 40WL768 102cm, 46WL768 117cm en 55WL768 139 cm)

Beeldkwaliteit in 3D en 2D
De uitmuntende 3D-beeldkwaliteit van het edge LED-backlightbeeldscherm met zijn hoge dynamische contrastverhouding van 7.000.000:1 dankt de WL768 aan de rekencapaciteit van de geavanceerde MetaBrain-processor en aan bewezen technologieën ter verbetering van beeld en beweging als Resolution+ en Active M200HD Pro. De 200 Hz technologie levert niet alleen een vloeiende en trillingsvrije beeldweergave op, zelfs in heftige actiescènes, maar ook de snelle responstijd die vereist is om de beelden die bestemd zijn voor het linker- en rechteroog adequaat van elkaar te kunnen scheiden. Daarnaast bouwde Toshiba nog enkele andere technologieën in de WL768 in om de kijker een intense 3D-ervaring te bezorgen:

• Active shutter-technologie
De active shutter-technologie houdt de Full HD-beeldkwaliteit in stand als het toestel naar de 3D-modus overgaat. De active shutter-bril (de compatibele Toshiba 3D-bril) is gesynchroniseerd met de verversingsfrequentie van de tv via een volledig in het toestel geïntegreerde IR-emitter.

• Intelligent 3D
Om de gevolgen van het gebruik van de active shutter-bril – zoals het teruglopen van de helderheid door het vertroebelen van de ogen van de kijker en het veranderen van het kleurcontrast – te compenseren, is elke WL768 uitgerust met Toshiba’s Intelligent 3D. Deze applicatie verbetert automatisch de helderheid en de kleurweergave van het beeldscherm zodra zij een 3D-signaal oppikt.

• 3D Resolution+
Om toegerust te zijn voor de 3D-tv-uitzendingen van de toekomst heeft Toshiba zijn bewezen 2D-beeldverbeteringstechnologie, Resolution+, geoptimaliseerd. Aangezien digitale tv slechts een beperkte bandbreedte biedt, en hoogstwaarschijnlijk zal worden uitgezonden met behulp van ‘side-by-side’-technologie (waarbij op één 1080p frame twee beelden naast elkaar verwerkt worden, bestemd voor respectievelijk het linker- én rechteroog), zijn de resolutie en de ervaren scherpte van 3D-programma’s lager dan bijvoorbeeld bij een Blu-ray 3D-disc. Door gebruik te maken van complexe algoritmen analyseert 3D Resolution+ ieder afzonderlijk beeld en verbetert vrijwel real-time de detailscherpte om zo een 3D-beeld in bijna Full HD-kwaliteit vanuit een side-by-side inputsignaal te kunnen genereren. Dit resulteert in een significant scherpere en gedetailleerdere 3D tv-ervaring.

Naadloze integratie in thuisnetwerk
De Windows 7-compatibiliteit van de WL768 maakt het mogelijk om content naar de tv te streamen door te klikken op de ‘play to’-menukeuze in de Windows Media Player op een laptop voorzien van Windows 7. Verder worden de toestellen geleverd met een ingebouwde Wireless LAN-interface voor het eenvoudig opzetten van draadloze verbindingen. Twee USB-poorten die een groot aantal formaten ondersteunen, waaronder DivX HD, MKV, JPEG en MP3, en vier HDMI-poorten voor de ontvangst van niet-gecomprimeerde datastromen afkomstig van verschillende bronnen complementeren de uitgebreide keuze aan interfaces.

Geluid
De visuele 3D-ervaring die de WL768-tv’s bieden, wordt versterkt door een vol en levendig geluid uit de ingebouwde luidsprekers. Om de basweergave te verbeteren, zijn de toestellen (afhankelijk van het model) uitgerust met een geïntegreerde subwoofer met een output van 10 of 20 Watt. De Audyssey EQTM-equalizer compenseert akoestische onvolkomenheden veroorzaakt door dominante of ondervertegenwoordigde frequenties en levert een goed uitgebalanceerd geluid op binnen het hele luistergebied.

Toshiba WL768 specificaties
• Full HD 16:9 LCD-paneel met edge LED-backlight, 1.920 x 1.080 pixels, dynamisch contrast: 7.000.000:1
• 3D Full HD
• Active shutter-bril inbegrepen (1 x), IR-receiver ingebouwd
• MetaBrain-processor
• 3D Resolution+, Intelligent 3D
• AutoView
• Thuisnetwerk
• Wireless LAN (IEEE 802.11a/b/g/n)
• 4 x HDMI®, 2 x USB (ondersteunt DivX HD, MKV, JPEG, MP3), 1 x Scart (FUII), 1 x Scart (AV-ingang), Component Video, Composite Video, CI+
• REGZA-Link (HDMI CEC), InstaPort
• Multi-tuner ondersteunt DVB-T/T2, DVB-C, DVB-S/S2, HD H.264
• SoundNavi, Audyssey EQTM, Dolby® Volume
• Hollywood-modus voor bioscoopervaring
• Ecolabel

Toshiba WL768-serie prijs en beschikbaarheid
De 3D-enabled tv’s uit de WL768-serie zijn verkrijgbaar in drie schermformaten:
• De 40WL768 heeft een 102 cm (40-inch) scherm
• De 46WL768 heeft een 117 cm (46-inch) scherm
• De 55WL768 heeft een 139 cm (55-inch) scherm
Alle modellen zijn vroeg in het vierde kwartaal van 2010 leverbaar.
De adviesprijzen van genoemde producten zijn op dit ogenblik nog niet bekend.

Opmerking
Voor het bekijken van 3D-content zijn de volgende hulpmiddelen vereist:
• Compatibele Toshiba 3D-bril (één exemplaar wordt meegeleverd met het tv-toestel)
• Compatibel 3D-weergaveapparaat of compatibele 3D-bron (wordt niet meegeleverd)
• HDMI-kabel (wordt niet meegeleverd)

Bron: Toshiba

Lees ook het artikel: Toshiba 40WL768 3D LED TV review


Toshiba 40WL768 prijs vergelijking

Toshiba 46WL768 prijs vergelijking

Toshiba 55WL768 prijs vergelijking