CookiesToshiba 50L7333DG review

20 januari 2014 10:35 door Hans Wind

Toshiba 50L7333DG reviewIn deze Toshiba 50L7333DG review testen we deze HD TV met LED LCD scherm met een Full HD resolutie van 1.920 x 1.080 pixels.

De Toshiba 50L7333DG uit deze review kan 3D content weergeven en 2D video converteren naar 3D. Draadloze netwerk functies als Wi-Fi en Intel WiDi zijn ingebouwd. Voor de overige specificaties verwijzen we graag naar ons eerdere artikel Toshiba 50L7333DG prijs en specificaties.

Naast de 50 inch uitvoering die we in deze review bekijken zijn er in de L7 serie ook nog de volgende modellen beschikbaar:
• De Toshiba 58L7363DG met 58 inch scherm‎
• De Toshiba 40L7333DG met 40 inch scherm‎.

Toshiba 50L7333DG installatie

Toshiba 50L7333DG ontwerp

Na het uitpakken en opstellen van de TV valt op dat Toshiba het ontwerp van de huidige TV lijn een meer eigentijds uiterlijk heeft gegeven. Een zwart frame rondom het beeld en aluminium strip aan de onderkant, in combinatie met de aluminiumkleurige voet, geven de TV een modern aanzien.

Installatie op het kabelnet van Ziggo verliep zonder problemen. Wel viel ons op dat de ingebouwde DVB-C tuner gevoeliger is dan andere TV toestellen als het gaat om signaalstoring of een wat sterker- of zwakker antennesignaal. Het is dus zaak om uw antennebedrading en eventuele -versterker goed in orde te hebben om probleemloze ontvangst zeker te stellen.

Wat beeld betreft is ons advies om de zogenaamde “Hollywood Pro” instelling te kiezen en vanuit die stand eventuele aanpassingen naar eigen smaak te doen.

Toshiba 50L7333DG in gebruik

Toshiba 50L7333DG EPG

Nadat we enkele kleine wijzigingen hadden aangebracht in de “Hollywood Pro” beeldstand leverde de Toshiba 50L7333DG een mooi beeld met goede zwartwaarden en helderheid. Ook het geluid van deze televisie is – voor een platte TV – goed te noemen.

Tijdens het gebruik viel wel op dat de bediening via de afstandsbediening wat traag is. Dat zou wat ons betreft wat vlotter mogen verlopen.

Het Smart TV deel van de Televisie stelde ons wat teleur. Hoewel social media Apps zoals Twitter en FaceBook wel aanwezig zijn blijft het aanbod van Nederlandstalige Apps beperkt. Skype, Youtube, Netflix, Vimeo en de NPO App zijn aanwezig en de TV beschikt over een ingebouwde browser. Ons grootste kritiekpunt van het Smart TV deel is echter het feit dat de afstandsbediening hierin nog trager werkt dan we al hadden gezien bij gewoon TV gebruik. Dat leidt in de praktijk tot knoppen meermaals indrukken en/of ongewild verkeerde selecties. Voor het Smart TV deel hoeft u deze TV dus niet aan te schaffen.

De menu’s zien er keurig en duidelijk uit maar de EPG (Programmagids) maakt een wat overvolle indruk. Ook is er geen venster met weergave van de actieve zender aanwezig in de EPG. Daar staat dan wel weer tegenover dat erg veel informatie op één EPG scherm weergegeven wordt.

Het scherm van de TV komt optimaal tot zijn recht wanneer we via Blu-ray Full HD content bekijken. Een mooi scherp beeld met goede kleurverzadiging en contrastwaarden maakt het een plezier om naar te kijken.

De TV beschikt over 2 HDMI aansluitmogelijkheden en heeft WiFi en WiDi ingebouwd.

Toshiba 50L7333DG review samenvatting en conclusie

De Toshiba 50L7333DG in deze review kan een mooi contrastrijk beeld leveren met goede zwartwaarden en ook het geluid is behoorlijk te noemen.

Het Smart TV deel van deze TV stelde teleur qua snelheid en Nederlandse inhoud.

Wanneer u het Smart TV deel minder belangrijk vindt koopt u voor een zeer redelijke prijs een prima 50 inch TV. De winkelprijs ligt inmiddels namelijk al ver beneden de adviesprijs van 1.299 euro.