CookiesToshiba AT300 review

22 augustus 2012 11:02 door Hans Wind

Toshiba AT300 reviewIn deze review kijken we naar de Toshiba AT300 tablet met een 10,1 inch scherm. Deze Toshiba tablet met zilverkleurige achterkant met reliëfstructuur draait op Android 4.0, Ice Cream Sandwich, en is voorzien van een NVIDIA Tegra 3-processor. De volledige specificaties zijn te lezen in ons eerdere artikel Toshiba AT300 tablet.

Wanneer we de Toshiba AT300 in de hand nemen valt meteen op dat de tablet een degelijke, bijna zakelijke indruk maakt. Het gewicht is 590 gram en dat is ongeveer gelijk aan de Samsung Galaxy Tab 2 en wat lichter dan een iPad. De reliëf structuur op de achterkant geeft prima grip en meteen valt ook op dat de tablet voorzien is van een standaard micro-USB en micro-HDMI aansluiting. Opladen gaat echter niet via de USB aansluiting maar via het eigen, brede slot voor de stroomadapter. Ook kan het geheugen worden uitgebreid met een SD, SDHC of SDHX kaart. Dat zijn aansluitingen die we helaas niet allemaal bij andere tablets tegenkomen. Verder beschikt de tablet ook over Wireless LAN en Bluetooth 3.0. Wat de aansluitmogelijkheden betreft is dit dus een zeer complete tablet. Er is ook een model beschikbaar met mobiel Internet maar wij kijken in deze review naar de versie met 16GB geheugen en zonder GSM ( de AT300-101).


Toshiba AT300 achterkantNa het aanzetten van de AT300 kan de tablet snel worden gebruikt na de gebruikelijke instellingen voor regio en Wi-Fi koppeling. Het scherm maakt een prima indruk met een goede kijkhoek en de touchbediening verloopt vlot. Het scherm heeft een behoorlijke helderheid en goede kleurweergave ook al is die wat aan de “koele” kant. De touchbediening is een enorm verschil met de voorgaande tablets van Toshiba die een wat minder vloeiende bediening hadden. De nieuwe processor en Android 4.0 spelen hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol. De toetsenbord functie werkt prima, mede doordat bij aanraking van een “toets” tegelijkertijd een lichte klik hoorbaar- en een lichte trilling voelbaar zijn. Het toetsenbord ondersteunt ook de zogenaamde swype functie (voor de liefhebbers).

Ook in het gebruik van Apps maakt de AT300 een vlotte indruk. Apps worden snel geladen en wisselingen tussen Apps gaan probleemloos. Full HD video weergave verloopt, mede dankzij de Tegra 3 processor, soepel. De stereogeluidsweergave is behoorlijk via de twee luidsprekertjes onderaan de tablet.


Toshiba AT300 aansluitingenVan de ingebouwde camera’s (5Mp en 2Mp) moet u zich niet al te veel voorstellen. De beeldkwaliteit daarvan is middelmatig met veel ruis, zeker onder wat mindere lichtomstandigheden. Ook de videopnames zijn van matige kwaliteit. Daar is zeker ruimte voor verbetering.

De HDMI uitgang is een mooie extra aansluiting om de AT300 via een HDMI kabel op een monitor of HD TV aan te sluiten. We is daarvoor een HDMI kabel nodig met aan één kant een micro HDMI connector. Helaas levert Toshiba deze kabel niet standaard mee.

Toshiba AT300 review samenvatting en conclusie

We waren aangenaam verrast door de beeldkwaliteit, het bedieningsgemak en de aansluitmogelijkheden van de Toshiba AT300. Over de ingebouwde camera’s waren wat minder enthousiast al is de vraag hoe vaak die in de praktijk gebruikt worden.

Alles bij elkaar genomen een aantrekkelijke tablet met een goede prijs-prestatieverhouding.

Toshiba AT300 prijs en beschikbaarheid