CookiesToshiba BDX2000 Blu-ray disc speler introductie

5 september 2009 20:43 door Hans Wind

Toshiba BDX2000 Blu-ray disc speler introductieDe nieuwe Toshiba BDX2000 Blu-ray disc speler levert een Full HD 1080p digitale beeldweergave die, verbonden met een HDTV, gebruikers in staat stelt om van superieure audio en video kwaliteit te genieten.

De BDX2000 ondersteunt BD-Live™ (Profile 2.0) en is hiermee in staat om de gebruiker te laten genieten van interactieve mogelijkheden met behulp van een Ethernet verbinding. Met interactieve elementen van een select aantal Blu-ray discs en Bonus View ondersteuning voor een picture-in-picture weergve, zorgt de Toshiba Blu-ray speler voor home entertainment van topkwaliteit.

De uitstekende beeldkwaliteit wordt aangevuld met een herkenbaar ontwerp dat aansluit bij andere home entertainment producten van Toshiba. Achter het beweegbare design rookglazen front paneel zijn de meest gebruikte functies geplaatst, waardoor het geheel een strak en “knoploos” uiterlijk heeft.

“Blu-ray technologie is volwassen geworden en heeft een plek veroverd in de markt. Onze verregaande ervaring in de DVD en home cinema sector heeft ertoe bijgedragen dat wij een DVD speler hebben waar we trots op kunnen zijn. Hierbij zijn wij ervan overtuigd dat wij ons kunnen handhaven in de snel groeiende markt van Blu-ray”, zegt Frank Eschholz, Business Development Manager bij Toshiba Europe.

Dankzij de REGZA-LINK® functionaliteit kan de nieuwe BDX2000 verbonden worden met een REGZA LCD TV door middel van een HDMI kabel om beeldmateriaal van hoge kwaliteit weer te geven, waarbij de gebruiker genoeg heeft aan één afstandsbediening. Voor nog meer gebruiksgemak is de BDX2000 uitgerust met een SD kaart lezer. Hiermee wordt het apparaat een entertainment hub in de huiskamer die de gebruiker in staat stelt om op eenvoudige wijze foto’s en video’s weer te geven.

Toshiba BDX2000 kenmerken
• BD-Live™ (Profile 2.0)
• 1080p Full HD Video Weergave
• AVCHD Weergave
• Toshiba REGZA-LINK® (HDMI-CEC)
• Ondersteuning voor geavanceerde audio formaten van Dolby® TrueHD en DTS-HD Master Audio | Essential ™
• Bonus View
• SD Kaart lezer (SDHC Compatibel)
• Deep Colour

Toshiba BDX2000 prijs en beschikbaarheid
De BDX2000 (zwart) is verkrijgbaar in Nederland vanaf januari 2010 bij gespecialiseerde verkooppunten. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Toshiba