CookiesToshiba bevriest OLED HDTV plannen

11 december 2007 09:54 door Hans Wind

Toshiba bevriest OLED HDTV plannenToshiba Japan heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf haar plannen om in 2009-2010 een ultra dunne OLED (organic light-emitting diode) HDTV te leveren, in de ijskast heeft gezet vanwege de hoge kosten van massa productie.

Toshiba blijft wel bij haar plan om volgend jaar de kleinere OLED schermen voor telefoons op de markt te brengen en het bedrijf zal de markt en de technologie nauwkeurig in de gaten houden om te bekijken of de productie van OLED televisie later haalbaar is. Deze uitspraak werd gedaan door de Toshiba woordvoerder Keisuke Ohmori.

De consumenten elektronica concurrent Sony begon in november met de verkoop van haar 11-inch Sony-XEL-1 OLED TV maar de productie is tot nu toe beperkt tot ongeveer 2.000 apparaten per maand.

Scherm- en TV-producenten zien OLED displays nog steeds als een mogelijke groei stimulator omdat deze techniek een helderder beeld oplevert bij een lager stroomverbruik. Daarnaast kunnen de schermen ultra dun gemaakt worden doordat geen achtergrond verlichting noodzakelijk is.

In april j.l. gaf Toshiba nog aan dat ze er naar streefden om voor maart 2010 uit te komen met een 30-inch OLED HDTV.

Bron: Reuters India