CookiesToshiba Camileo HD camcorders introductie

28 mei 2008 12:23 door Hans Wind

Toshiba Camileo HD camcorders introductieToshiba Information Systems Benelux introduceert twee nieuwe multifunctionele Camileo-camcorders die door hun scherpe prijs HDTV kwaliteit binnen het bereik van het grote publiek brengen. De Camileo HD beschikt over een inventieve YouTube-functie waarmee de gebruiker zijn videofilmpjes direct naar YouTube kan uploaden. De Camileo Pro HD is uitgerust met een 3x optische zoom voor opnames op grote afstand.

“Deze nieuwe, handzame modellen uit onze Camileo-serie vormen de ideale oplossing voor ambitieuze amateurs die tegen geringe kosten een professionele HD-camcorder willen aanschaffen,” aldus Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Met de introductie van de Camileo HD en Camileo HD Pro hebben wij nu een aantrekkelijk portfolio van producten voor dit snel aan populariteit winnende segment van de multimediamarkt.”

Maximale flexibiliteit en controle
Zowel de Camileo HD als de Camileo Pro HD zijn digitale camcorder, camera en voicerecorder ineen. Daarnaast zijn ze ook als webcam of bewegingsdetector te gebruiken. Beide hebben een 5,0 megapixel CMOS-sensor (met interpolatie 8,0 MB) aan boord, waarmee films geschoten kunnen worden met een resolutie tot 1280 x 720 pixels en foto’s met een resolutie tot 3744 bij 2808 pixels. Verder zijn ze voorzien van een flitser, een modus voor rode-ogenreductie en een nachtstand ter verbetering van de beeldkwaliteit bij het maken van opnames in donkere omgevingen. Het 2,5-inch (Camileo HD) of 2,4-inch (Camileo Pro HD) beeldscherm in 16:9-formaat biedt een briljante weergave van de opgenomen beelden. Het scherm kan bovendien 270 graden gedraaid worden, waardoor onder alle omstandigheden een maximale flexibiliteit en controle gewaarborgd zijn.

Beide Camileo’s worden geleverd inclusief oplaadbare Li-ion-batterij, voedingsadapter, HDMI/AV/USB-kabel, koptelefoon, schouderband, draagtasje, statief, gebruikershandleiding en slimme software, waaronder Arcsoft Media Impression en Arcsoft Media Converter. Arcsoft Media Impression stelt de gebruiker in staat zijn video-, foto- en muziekbestanden probleemloos te beheren en delen. Met Arcsoft Media Converter kan hij zijn videobestanden eenvoudig van het ene in het andere formaat omzetten. De (de)comprimeerfunctie van de webcam- en devicedriver en de geïntegreerde HDMI-poort bieden hem de mogelijkheid om zijn video’s op de pc of tv te bekijken. De oplaadbare NP60-Li-ion-batterij in beide toestellen is goed voor 105 minuten opnemen of 140 minuten afspelen. Het compacte formaat en lage gewicht zorgen voor extra gebruiksgemak.

Camileo HD versus Pro HD
Maar er zijn natuurlijk ook verschillen tussen het tweetal. Naast de al genoemde YouTube-functie beschikt de Camileo HD bijvoorbeeld ook over een 8x digitale zoom voor het maken van close-upopnames tot 20 cm. Tevens heeft hij functies voor het creéren van speciale video-effecten (zwart-wit, klassiek, negatief). Zijn grotere broer, de Camileo Pro HD, bezit behalve de eerder vermelde 3x optische zoom en een beeldstabilisator om trillerige opnames van veraf te voorkomen ook een dubbel zo groot geheugen: 128 MB. Handig voor fanatieke filmers.

Beide camcorders zijn per direct leverbaar. De Camileo HD kost € 149, de Camileo Pro HD € 199 inclusief BTW. Losse batterijen en batterijladers kosten € 19,95 inclusief BTW.

Bron: Toshiba

Voor een actuele Toshiba Camileo HD prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig.