CookiesToshiba Camileo X-Sports Full HD sportcamera

9 september 2013 09:37 door Hans Wind

Toshiba Camileo X-Sports Full HD sportcameraDe Toshiba Camileo X-Sports Full HD sportcamera heeft een ingebouwd lcd-scherm van 2 inch (5,08 cm) en is bestand tegen water, sneeuw en schokken.

De Toshiba Camileo X-Sports wordt geleverd met een robuuste behuizing die waterdicht is tot een diepte van 60 meter. Of de gebruiker nu fietst, zwemt, skiet of snowboardt, de camera kan dus op elk moment makkelijk gebruikt worden zonder gevaar voor waterschade.

Zonder zijn waterdichte behuizing is de Camileo X-Sports schokbestendig tot een hoogte van 1,5 meter, en dus perfect geschikt voor mensen die graag sporten of andere activiteiten uitoefenen waarbij een toestel wel eens valt of een stootje krijgt.

Polsafstandsbediening

Dankzij de polsafstandsbediening kunnen gebruikers zich concentreren op wat ze aan het doen zijn, zonder dat ze de camera hoeven vast te houden en zonder hun blik van het parcours, de golven of de rotswand af te wenden. De led-interface van de afstandsbediening toont de status van de Toshiba Camileo X-Sports camcorder via een reeks eenvoudige lichtsignalen waardoor gebruikers snel en eenvoudig kunnen switchen tussen foto- en videomodus. De afstandsbediening is waterdicht tot 3 meter, schokbestendig tot 1,5 meter en heeft een batterijduur tot 5 uur.

Toshiba Camileo X-Sports De Camileo X-Sports wordt geleverd met diverse accessoires die het de gebruiker mogelijk maken om de camera op allerhande uitrusting te monteren. Met de vlakke klemmen en de zelfklevende klemmen kan de Camileo X-Sports camera op een helm of surfplank gemonteerd worden voor gebruik tijdens bijvoorbeeld het skiën, snowboarden, fietsen en surfen. Als alternatief kan de camcorder met de fietsbevestiging ook rechtstreeks op de achterzijde of de zijkant van een fiets gemonteerd worden voor vloeiende opnames. En ook zonder zijn schokbestendige behuizing kan de Camileo X-Sports op een statief gemonteerd worden. Optioneel zijn ook hoofdband- en borstbandbevestigingen verkrijgbaar.

Draadloos foto’s en video’s uploaden

De Camileo X-Sports beschikt over Wi-Fi -connectiviteit en kan, indien hij gebruikt wordt met de “Wi-Fi Connect”-app van Toshiba, bediend worden via een smartphone of tablet2. De app kan enerzijds gebruikt worden om de perfecte camerahoek te vinden, maar biedt anderzijds ook de mogelijkheid om in of uit te zoomen, inhoud af te spelen en instellingen te wijzigen voor nog meer flexibiliteit. “Wi-Fi Connect” maakt het voor gebruikers ook mogelijk om snel en eenvoudig actiefoto’s of -video’s te delen met hun vrienden op sociale netwerken, waaronder ook Facebook en YouTube.

De Toshiba Camileo X-Sports heeft een ultra-breedhoeklens om zoveel mogelijk van de actie vast te leggen en dankzij de full HD-resolutie van 1080 pixels, een frame rate tot 60 beelden per seconde en een CMOS-sensor van 12 MP, is elk detail scherp. Gebruikers kunnen ofwel foto’s maken, ofwel video’s, ofwel beide samen. Foto’s kunnen genomen worden in continu-modus, in bursts (salvo’s kort na elkaar), of op vaste tijdsintervallen, terwijl actiescènes gefilmd kunnen worden als looping video.

Een elektronische beeldstabilisator maakt bewegende beelden stabieler en de camera is bestand tegen bijna elke uitdaging. Dankzij de micro-SD, mini-HDMI en micro-USB aansluitingen kunnen gebruikers makkelijk inhoud bekijken en overzetten, of delen op een groter scherm door de Camileo X-Sports aan te sluiten op een HD TV.

Toshiba Camileo X-Sports specificaties

• Full HD-resolutie tot 1920 x 1080p (60fps)
• CMOS-sensor van 12 MP
• Lcd-scherm van 2,0 inch (5,08 cm)
• 10x digitale zoom
• Ultra-breedhoeklens
• Elektronische beeldstabilisator
• Aansluitingen: micro-USB en mini-HDMI
• Micro-SDTM / SDHCTM/ SDXCTM kaartsleuf tot 32GB
• WiFi 802.11 b/g/n-connectiviteit via WiFi Connect-app
• Extra kenmerken: burst-modus foto’s, tijdsintervalopname, video en foto simultaan, continu-modus foto’s, upside-downmodus, spotmeter, looping video, zelftimer, datumafdruk
• Afmetingen: 73 x 49,5 x 29,5 mm
• Gewicht: 94 g (inclusief batterij)
• Kleur: zwart
• Meegeleverde accessoires: Waterdichte behuizing (tot 60 meter), polsband met afstandsbediening, vlakke bevestigingsklem, zelfklevende vlakke bevestigingsklem, ronde zelfklevende bevestigingsklem, zijdelingse bevestiging, fietsbevestiging, geventileerde helmbevestiging, surfplankbevestiging, statiefbevestiging
• Optionele accessoires: Lange bevestigingsklem, hoofdbandbevestiging, borstbandbevestiging

Toshiba Camileo X-Sports prijs en beschikbaarheid

De Camileo X-Sports actiecamcorder is naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal van 2013. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend maar op het web circuleren prijzen rond de 250 euro.

Bron: Toshiba