CookiesToshiba Cell Regza 55X1 LCD HDTV introductie

7 oktober 2009 09:10 door Hans Wind

Toshiba Cell Regza 55X1 LCD HDTV introductieIn Japan is de nieuwe Toshiba Cell Regza 55X1 LCD HDTV geannonceerd als het topmodel van de Regza HD TV serie. Hoewel niet bekend is of dit model ook in Nederland op de markt zal komen is deze televisie bijzonder genoeg om er wat aandacht aan te besteden.

De Cell Regza 55X1 bestaat uit een 55 inch LCD scherm met LED achtergrondverlichting en een apart kastje waarin een zeer snelle zogenaamde Cell processor is ondergebracht in combinatie met een royale harde schijf met een capaciteit van maar liefst 3 TB (Terabyte).

Het Full HD LCD scherm heeft een LED achtergrond met “local dimming” in 512 secties. Deze techniek maakt het volgens Toshiba mogelijk om een zeer hoge helderheid te bereiken van 1.250 cd/m2 en een dynamisch contrast van 5.000.000 : 1.

Het snel kloppend hart van de Cell Regza wordt gevormd door het Toshiba Cell platform dat speciaal ontwikkeld werd voor veeleisende multimedia toepassingen. Met dit platform is een rekenkracht beschikbaar die ongeveer 143 keer groter is dan bij de huidige top van de Toshiba lijn en dat schept bijzondere mogelijkheden zoals:

• Cell Platform Super Resolutie Technologie voor niet eerder vertoonde beeldkwaliteit.

• Sterk verbeterde randscherpte en betere kleurweergave bij een zeer hoge helderheid en vloeiende 240Hz(in Japan) beeldweergave.

• Een LED backlight controle systeem met local dimming in 512 aparte secties.

Van de genoemde 3TB harddisk is 2TB gereserveerd voor een zeer uitgebreide timeshifting functie waarmee simultaan tot ongeveer 26 uur TV kan worden opgenomen en dat dan voor maximaal 8 kanalen tegelijk. Dat maakt het mogelijk om gemiste programma’s snel te bekijken. Om snel in de opgenomen beelden te kunnen zoeken is een uitgebreide interne zoekmachine beschikbaar waarmee op titel, persoon, genre of andere trefwoorden kan worden gezocht in de opnamen.

De nieuwe 55X1 kan 8 programma’s tegelijk weergeven op het scherm en dat ook tijdens opname van beeld.

Ook qua netwerk faciliteiten is de nieuwe HDTV de moeite waard met zaken als YouTube in hogere kwaliteit, een web browser in Full HD gebaseerd op de Opera browser, Breedband diensten, DLNA en weergave van JPEG foto’s.

Toshiba Cell Regza 55X1 prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Toshiba Cell Regza 55X1 komt in december 2009 beschikbaar in Japan en de prijs zal omgerekend ruwweg liggen rond de 7.500 Euro. Nog even doorsparen dus.

Bron: Toshiba Japan