CookiesToshiba Encore Windows 8.1 tablet

9 september 2013 08:41 door Hans Wind

Toshiba Encore Windows 8.1 tabletDe Toshiba Encore tablet is volgens de fabrikant geoptimaliseerd voor Windows 8.1, met ingebouwde functies en apps voor zowel op het werk als privé. Daarmee is deze tablet volgens Toshiba geschikt voor consumenten en professionele gebruikers die met één enkel toestel eenvoudig willen switchen tussen werken, spelen en delen van content.

De Toshiba Encore met zijn 8 inch touchscherm werd geoptimaliseerd voor gebruik in portretmodus en kan op die manier met één hand bediend worden. Alle luidsprekers, microfoons en camera’s zitten op een plaats waar de tablet meestal niet wordt vastgepakt, zodat de gebruikers comfortabel op het aanraakscherm kunnen tikken, naar muziek kunnen luisteren, foto’s kunnen maken of kunnen skypen zonder prestatieverlies. Het dunne, lichte design is geschikt voor gebruikers die onderweg een e-boek willen lezen of naar een film willen kijken.

Microsoft Office

Dankzij de volledige versie van Microsoft Office Home & Student 2013 kunnen de gebruikers vertrouwde programma’s gebruiken. Ze kunnen de Toshiba Encore bovendien gebruiken als een verlengstuk van hun hoofdcomputer. Het toestel wordt geleverd met volledig werkende versies van Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 en OneNote 2013 voor een betere productiviteit onderweg, om documenten of presentaties te lezen, aan te passen, aan te maken of te delen. Met 7 GB gratis online SkyDrive-opslag kunnen bestanden in de cloud worden opgeslagen voor snelle toegang en synchronisatie met andere Windows-toestellen. De Toshiba Encore draait op de recentste Intel Atom-architectuur.

De Toshiba Encore is snel klaar voor gebruik, zelfs rechtstreeks uit de doos. Door de InstantGo-technologie komt de Encore meteen uit stand-by modus en is hij meteen paraat. Zelfs in de slaapstand blijft de tablet verbonden met het netwerk en synchroniseert zo automatisch, zodat alle inhoud voortdurend wordt bijgewerkt en actueel is. InstantGo vermindert bovendien het stroomverbruik en verlengt de levensduur van de batterij. Ook dat is handig voor onderweg.

Toshiba EncoreMet een helder AutoBrite-display van 8 inch (20,32 cm), Dolby Digital Plus via kwaliteitsluidsprekers en snelle WiFi, is de Toshiba Encore ook geschikt voor mobiel entertainment. Microsoft Xbox is een reeds geïnstalleerde app met een gratis muziekstreamingdienst en 90 dagen onbeperkte toegang tot 30 miljoen liedjes, evenals een selectie van gratis Xbox-games. De gebruikers kunnen met behulp van Xbox SmartGlass hun favoriete inhoud zelfs delen tussen verschillende schermen, door de tablet om te vormen tot een tweede display voor de Xbox 360 of Xbox One. Op het internet surfen op het volledige scherm kan via Internet Explorer 11. Die versie is geoptimaliseerd voor tablets en ontwikkeld voor aanraakschermen, waardoor het makkelijker is om webpagina’s te laden en video’s te streamen.

De Toshiba Encore is geschikt voor Skype en heeft camera’s en dubbele, gebundelde microfoons met ruisonderdrukking, voor een betere geluidskwaliteit tijdens gesprekken. Achterop is een 8 Megapixel-camera en aan de voorkant een 2 MP-camera ingebouwd, zodat de gebruiker onderweg duidelijke videochats kan houden, of foto- of videomomenten kan vastleggen om te delen met familie of vrienden. De connectiviteitsopties omvatten micro-USB voor de overdracht van gegevens, micro-HDMI voor verbindingen met de HD TV thuis of tijdens een vergadering, en een micro-SD-sleuf om de opslagcapaciteit uit te breiden of inhoud te delen met andere toestellen.

Toshiba Encore specificaties

• 8 inch (20,32 cm) AutoBrite 1280 X 800 HFFS breedbeeld lcd scherm met 5-punts-multitouchondersteuning
• Besturingssysteem: Windows 8.1
• Intel Atom-architectuur
• 2GB LP DDR3-geheugen
• Intel Gen 7 graphics
• Microsoft Office Home & Student 2013 is al geïnstalleerd
• Tot 64 GB eMMC geheugen
• Verbonden stand-by-ondersteuning (InstantGo)
• Connectiviteit: 1x Micro-USB 2.0, 1x Micro-HDMI, Micro-SD (tot 64 GB), dual-band 802.11 a/b/g/n en gecombineerde 3,5 mm-koptelefoon-/microfoonaansluiting
• Stereoluidsprekers met Dolby Digital Plusi
• 2 MP-camera aan voorkant (1080p-videokwaliteit) en 8 MP-camera op achterzijde (1080p-videokwaliteit)
• Dubbele microfoons met bundeltechnologie
• Ingebouwde GPS
• Kleur: licht goudkleurig
• Afmetingen: 213 x 136 x 10,68 mm

Toshiba Encore prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Encore van Toshiba komt in Europa op de markt in het vierde kwartaal van 2013. De prijs van het 16GB instapmodel ligt rond de 300 euro.

Bron: Toshiba