CookiesToshiba HD-XF2 en HD-XA2 introductie in Japan

15 november 2006 17:29 door Hans Wind

De Toshiba HD-XA2 HD DVD spelerToshiba Japan introduceert vandaag twee nieuwe HD DVD spelers. De Toshiba HD-XF2 en HD-XA2 komen naar verwachting in december beschikbaar op de Japanse markt en de spelers moeten de opvolgers worden van HD-XA1 die in maart van dit jaar werd geannonceerd.

De nieuw ge├»ntroduceerde modellen zijn kleiner en hebben snellere laadtijden vergeleken met de HD-XA1. Het duurste model, de Toshiba HD-XA2, komt met zogenaamde “Deep Color” technologie die volgens Toshiba in combinatie met een HDMI verbinding betere kleurweergave en meer kleurnuances biedt

De nieuwe HD DVD spelers ondersteunen geavanceerde geluidsweergave met onder andere Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD en DTS-HD. Ook kunnen ze een standaard DVD signaal opschalen naar een resolutie van 720p of 1080i (1080p voor de Toshiba HD-XA2).

Via een HDMI kan de kijker dan zijn bestaande DVD bibliotheek bekijken in de resolutie van de HDTV. Uiteraard zal de daarmee verkregen kwaliteit lager liggen dan die van een echt HDTV signaal.

De specificaties zijn als volgt:

De Toshiba HD-XF2 en HD-XA2 specificaties