CookiesToshiba JournE Touch tablet introductie

3 september 2009 16:43 door Hans Wind

Toshiba JournE Touch tablet introductieToshiba lanceert vandaag de Toshiba JournE Touch, een draagbare, draadloze multimedia tablet met een 7 inch aanraakscherm dat fungeert als het communicatie- en infotainmentcentrum voor het hele gezin.

Met de eenvoudig te gebruiken JournE Touch kan iedereen het internet op en hebben ze de digitale content letterlijk onder hun vingers. En dat overal in huis en op elk moment, want het apparaat start onmiddellijk op.

“Met de lancering van de JournE Touch betreedt Toshiba een nieuwe markt voor draagbare multimedia-apparaten voor thuis, zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Het draadloze apparaat is een aanvulling op de digitale lifestyle door gemakkelijk toegang te bieden en informatie, entertainment en multimediabestanden te delen, overal in huis.”

Het kan ook het gezinverband en het contact met familie versterken door dat het gemakkelijk is in contact te blijven met vrienden en familie via sociale netwerken en messagingdiensten.

“We vinden de JournE Touch een prachtige innovatie, zeker als we denken aan de manieren waarop en de plaatsen waarvandaan allemaal contact kan worden gelegd met YouTube,” zegt Francisco Varela, Strategic Partnership Development Manager van YouTube.

YouTube is een van de services uit een breed assortiment die al van te voren zijn ingesteld op de JournE Touch om via het draadloze netwerk direct toegang te geven tot informatie, entertainment en sociale platforms:

• Picasa: voor het online organiseren van de persoonlijke foto’s en het gemakkelijk uitwisselen van foto’s met vrienden en familie.
• Flickr: een populaire applicatie om foto’s te organiseren en te delen met anderen.
• MSN Messenger: de welbekende messenger.
• RSS: RSS feeds houden gebruikers op de hoogte van nieuws, weersverwachting, financiële zaken of sportwedstrijden.
• Acetrax: video on demand service met download mogelijkheid en streaming van video’s direct op het apparaat

Content delen op een televisietoestel
Een afzonderlijk verkrijgbaar basisstation voor de JournE Touch beschikt over een USB- en HDMI (High Definition Multimedia Interface) aansluiting voor de verbinding met een laptop of TV om content weer te geven, zoals zelf gemaakte foto’s en video’s of content van internet.

“Een van de leukste mogelijkheden van de nieuwe JournE Touch is dat interactieve diensten, zoals video-on-demand, niet alleen binnen handbereik van de gebruiker, maar meteen getoond kan worden op de grote tv in de huiskamer,”zegt Rolf Uwe Placzek, CEO van Acetrax, een Europese retailer van digitale films die overeenkomsten heeft met grote Hollywood studio’s, onafhankelijke producenten en platenlabels.

Infotainment binnen handbereik
Gebruikers kunnen met hun vingertop navigeren op het aanraakscherm met een beeldverhouding van 16:9. Voor tekstinvoer kan op het scherm een digitaal toetsenbord worden weergegeven. De JournE Touch is gemakkelijk aan te passen aan de wens van de gebruiker: applicaties en nieuwe links naar favoriete online bestemmingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd en ook de iconen zijn gemakkelijk te veranderen. De afmetingen bedragen 189mm (breedte) x 133,6 mm (hoogte) x 14 mm (dikte) en het gewicht bedraagt slechts 450 gram. De Lithium-Polymeer batterij kan tot 14 uur lang stroom leveren voor het afspelen van muziek. Voor internetten of afspelen van video’s levert de batterij voldoende stroom voor 2 uur. Het interne geheugen bedraagt 1 GB en dat is met een SD-geheugenkaart uit te breiden tot 32 GB.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Hoewel de resolutie van dit tablet met 800 x 480 beeldpunten niet in de HD categorie valt vonden we het toch aardig om u dit nieuws te melden.

Bron: Toshiba