CookiesToshiba L5 Smart TV serie introductie

19 maart 2014 13:00 door Hans Wind

Toshiba L5 Smart TV serie introductieDe nieuwe Toshiba L5-serie bestaat uit Full HD 3D TV modellen met Smart TV functionaliteit. De serie wordt als instapmodel leverbaar in de beeldschermformaten 40 inch en 48 inch. De modellen uit de Toshiba L5-serie bieden volgens de fabrikant een grote variatie aan online content en flexibele connectiviteit – zoals een internetbrowser waarmee websites kunnen worden opgezocht, doorgebladerd en opgeslagen. Daarnaast is er toegang tot video-on-demanddiensten, waaronder YouTube, zodat de gebruiker content kan bekijken op het moment dat het hem uitkomt. Bovendien is er een aantal entertainment-, muziek- en nieuwsapps beschikbaar. Via het startscherm is er eveneens direct toegang tot een Facebookwidget voor sociale netwerken, en tot een weerberichtwidget voor het actuele weer.

De L5-serie beschikt tevens over een Full HD resolutie en active shutter 3D technologie. Zelfs 2D-content kan door de tv-processor direct worden omgezet naar 3D. Dankzij een AMR+ 400 (Active Motion & Resolution) paneel worden ook snelle actiebeelden zoals bij sportuitzendingen vloeiend in beeld gebracht.

Aansluitingen

Op de Toshiba L5-serie kunt u simpelweg een USB-stick of externe harde schijf aansluiten, en op de televisie de mediaspeler te selecteren. Met opties voor foto’s, video’s en muziek heeft de gebruiker eenvoudig toegang tot multimediacollecties, door simpelweg het betreffende apparaat aan te sluiten op de USB-poort van de televisie. Dankzij HDMI connectiviteit kan een grotere verscheidenheid aan entertainment op het grote scherm worden bekeken, of dit nu via een spelcomputer, een settopbox of een Blu-ray-speler gebeurt. Ingebouwde Wi-Fi biedt gemakkelijk toegang tot de Smart TV-diensten, zonder dat daarvoor kabels nodig zijn.

Met een thuismedianetwerk als brug tussen apparaten, films en andere bestanden kan er eenvoudig content worden uitgewisseld tussen een pc in de ene ruimte en de televisie in een andere ruimte. Naast de USB-poort is er eveneens een VGA-poort voor aansluiting op een pc.

Ontwerp

De modellen uit de L5-serie hebben hetzelfde ontwerp dat alle recente modellen van Toshiba kenmerkt, met een smalle, zwarte omranding, afgewerkt met een zilverkleurige sierstrip en voet.

Toshiba L5-serie kenmerken

• Resolutie: Full HD 1920 x 1080 Edge LED TV met active shutter 3D
• AMR+ 400 (Active Motion & Resolution)
• Smart TV functionaliteit met internetbrowser
• 2D-naar-3D-conversie
• Connectiviteit: 3 x HDMI, 1 x USB, pc-ingang, HDMI-CEC, ingebouwde Wi-Fi
• Audio: Dolby Digital Plus
• USB / harde schijf / thuismedianetwerk
• Ontwerp: zwart met smalle omranding en zilverkleurige sierstrip en voet
• Tuners: DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, HbbTV, analoog
• Schermformaten: 48L5 met 122 cm (48 inch) en 40L5 met 102 cm (40 inch)

Toshiba L5 Smart TV serie prijs en beschikbaarheid

De modellen uit de Toshiba L5-serie zijn naar verwachting in mei beschikbaar tegen een adviesprijs van 599 euro voor de 40L5 en 799 euro voor de 48L5.

Bron: Toshiba