CookiesToshiba L6 Smart TV serie introductie

19 maart 2014 13:00 door Hans Wind

Toshiba L6 Smart TV serie introductieDe nieuwe Toshiba L6 Smart LED TV serie heeft een Dual-Core Engine processor en verbeterd geluid.

De Smart TV Cloud service van Toshiba biedt een verbeterde gebruikersinterface waarin een aantal functies zoals MediaGuide Replay. Deze nieuwe optie beveelt niet langer uitsluitend content aan op basis van het algemene actuele kijkgedrag, maar herkent de programma’s die de gebruiker in het verleden heeft bekeken of opgenomen. Op basis van dit kijkgedrag worden voorkeursprogramma’s en vergelijkbare content automatisch opgenomenop een optionele externe harddisk. Doordat er automatische afspeellijsten worden gecreëerd, kunnen verschillende personen binnen een huishouden inloggen om hun eigen favoriete films of programma’s te bekijken. Dankzij de integratie van Twitter worden tweets verzameld en de meest recente trending topics in realtime op de televisie weergegeven. Daarnaast bieden toestellen uit de L6 serie ook toegang tot populaire contentaanbieders, zoals YouTube en een variatie aan muziek-, nieuws- en entertainmentapps.

Een andere functie is de Personal Video Recording (PVR) functie, die eenvoudig toegang biedt tot opties als one-touch-opname, TimeShift, EPG-opname, aanbevolen programma’s. Hiermee kunnen gebruikers live televisie-uitzendingen pauzeren, bijvoorbeeld om een telefoontje aan te nemen, waarna PVR de rest van het programma opneemt totdat de gebruiker weer klaar is om verder te kijken waar hij gebleven was.

Geluid

DTS Premium Sound geluidsverbeteringstechnologie zorgt voor een verbeterde geluidskwaliteit. Met DTS 5.1 decodingtechnologie zet DTS Studio Sound standaard stereogeluid om in virtual surroundgeluid met verbeterde bas en stemhelderheid. Daarnaast worden plotselinge pieken in volume automatisch verzacht, zodat het niet langer nodig is om tussentijds het geluid handmatig bij te stellen.

Met geluidsscheidingstechnologie kan de gebruiker zelf kiezen welk type geluid hij wil beluisteren. Zo kan tijdens het bekijken van een live voetbalwedstrijd het commentaar zachter worden gezet, om de focus meer te leggen op wat er op het veld gebeurt. Andersom kan het prettig zijn om bij een toneelstuk of film de dialogen harder te zetten, en de achtergrondgeluiden juist zachter.

Dual-Core Engine

De Toshiba L6 beschikt over een nieuwe Dual-Core Enginedie de prestatie van de TV verbetert: het uitvoeren van meerdere taken tegelijk verloopt soepeler, en belangrijke applicaties worden sneller verwerkt.

Daarnaast zorgen de levendige details van de Full HD 1080p resolutie, en de vloeiende weergave van actiebeelden dankzij AMR+ 200 (Active Motion & Resolution) beeldverwerking, voor een betere algemene beeldkwaliteit.

Aansluitmogelijkheden

De Toshiba L6 serie is uitgerust met vier HDMI-aansluitingen. Via twee USB-ingangen kunnen multimediabestanden op een USB-stick of een externe harde schijf worden afgespeeld met de mediaspeler. L6-toestellen kunnen bovendien worden aangesloten op het digitale thuisnetwerk, zodat films en andere media probleemloos op de televisie kunnen worden bekeken, zonder dat daarvoor de pc moet worden verplaatst of fysiek op de televisie moet worden aangesloten.

Eveneens beschikbaar zijn Intel WiDi en draadloze weergave, zodat gebruikers content van elke compatibele laptop kunnen delen, en deze zonder gedoe met kabels op het grote scherm kunnen bekijken. Eén van de HDMI-aansluitingen ondersteunt tevens Mobile High Definition Link (MHL), voor het aansluiten van compatibele smartphones of tablets op de televisie, zodat entertainment kan worden gedeeld, terwijl tegelijkertijd het aangesloten apparaat wordt opgeladen. Via een VGA-interface kunnen gebruikers bovendien eenvoudig hun pc op de televisie aansluiten.

Ontwerp

De modellen uit de Toshiba L6-serie hebben hetzelfde ontwerp dat alle recente modellen van Toshiba kenmerkt. Het slanke Direct-LED scherm is gevat in een zwarte omranding, afgewerkt met een zilverkleurige sierstrip. De smalle omlijsting accentueert het scherm wanneer de televisie is uitgeschakeld, en wordt nagenoeg onzichtbaar zodra het toestel wordt aangezet. Afhankelijk van de schermgrootte zijn er twee verschillende voeten beschikbaar: het 80 cm (32 inch) formaat is voorzien van een zilverkleurige gesloten voet, terwijl de 107 cm (42 inch) en 119cm (47 inch) formaten een open voet hebben.

Toshiba L6-serie kenmerken

• Resolutie: Full HD, 1920 x 1080p, Direct LED TV
• Smart TV Cloud met internetbrowser, MediaGuide Replay, Intel WiDi, draadloze weergave, Personal Video Recording
• AMR+ 200 (Active Motion & Resolution)
• Dual-Core Engine processor
• Resolution+
• Connectiviteit: 4 x HDMI (incl. 1 x HDMI met MHL ondersteuning), 2 x USB, PC-ingang, HDMI-CEC, ingebouwde WiFi
• Audio: DTS Premium Sound, geluidsscheidingstechnologie
• Afspelen via USB / HDD / thuismedianetwerk
• Design: zwart met smalle omranding en zilverkleurige voet in twee uitvoeringen
• Tuners: DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, HbbTV, analoog
• Schermformaten: 47L6 met 120 cm (47 inch), 42L6 met 107 cm (42 inch) en 80L6 met 80 cm (32 inch)

Toshiba L6-serie prijs en beschikbaarheid

De modellen uit de Toshiba L6-serie zijn naar verwachting beschikbaar van eind mei, tegen een adviesprijs van 499 euro voor de 32L6 en 699 euro voor de 42L6.

Bron: Toshiba