CookiesToshiba Qosmio laptops krijgen Quad Core HD Processor

18 juni 2008 11:32 door Hans Wind

Toshiba Qosmio laptops krijgen Quad Core HD ProcessorToshiba Information Systems Benelux introduceert de Toshiba Quad Core HD Processor. Deze innovatieve processor wordt opgenomen in de nieuwe serie Qosmio-laptops die naar verwachting in het derde kwartaal van 2008 in Nederland geïntroduceerd worden.

De op de Cell-architectuur gebaseerde Toshiba Quad Core HD Processor is een krachtige co-processor die het verwerken van HD-videogegevens overneemt van zowel de CPU als de grafische verwerkingseenheid (GPU).

De toepassing van deze techniek resulteert in een belangrijke verbetering van het verwerkingsvermogen en versnelt de afhandeling van meerdere resource-intensieve videoverwerkingstaken.

In combinatie met de Toshiba’s nieuwste multimediasoftware ondersteunt de Toshiba Quad Core HD Processor vier toepassingen:

• Verhogen beeldkwaliteit (‘upconversion’): directe conversie van Standard Definition-video naar High Definition-beeldkwaliteit.

• Transcodering: zeer snelle beeldverwerking bij zelfs de grootste HD-videobestanden.

• Gezichtsherkenning: Toshiba Index Viewer herkent en onthoudt gezichten die op het scherm verschijnen. Deze worden opgenomen in een eenvoudig te doorzoeken index aan de hand waarvan videofragmenten, met daarin bijvoorbeeld een familielid of favoriete acteur, kunnen worden opgezocht en afgespeeld.

• Gebarenherkenning: eenvoudige handbewegingen worden herkend door de geïntegreerde camera en zonder tussenkomst van muis of toetsenbord omgezet in bepaalde handelingen.

“Het afspelen en bewerken van High Definition-video’s zijn voor laptopgebruikers belangrijke functies, maar het efficiént verwerken van de grote hoeveelheid HD-videogegevens vereist speciale capaciteit naast de conventionele laptopresources”, aldus Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux “Juist daarin voorziet de Toshiba Quad Core HD Processor; zelfs wanneer de gebruiker met meerdere applicaties tegelijk werkt, kan HD-content probleemloos worden verwerkt. Met de Quad Core HD Processor toont Toshiba opnieuw aan zijn missie Leading Innovation erg serieus te nemen.”

De Toshiba Quad Core HD Processor integreert High Definition H.264- en MPEG2-encoders en -decoders met vier 128bit SIMD RISC-processoren, elk met een kloksnelheid van 1,5 GHz. De multimedia-engine werkt in samenspel met de CPU van de laptop. Twee HDD-drives voorzien in voldoende opslagcapaciteit, tot maximaal 640GB.

Bron: Toshiba