CookiesToshiba M7 Smart TV serie introductie

19 maart 2014 13:00 door Hans Wind

Toshiba M7 Smart TV serie introductieDe nieuwe Toshiba M7 serie komt met verbeterde beeld- en geluidskwaliteit en een aantal Smart TV Cloud diensten, samengebracht in een Full HD 3D TV.De serie is leverbaar in drie schermformaten, tot maximaal 140 cm (55 inch).

De verbeterde beeldkwaliteit, dankzij Direct LED-verlichting, wordt tot leven gebracht door CEVO Picture van Toshiba. Deze nieuwe technologie levert volgens de fabrikant een scherper en intenser beeld, dat dankzij de toepassing van een nieuw systeem voor achtergrondverlichting in combinatie met nieuwe chipset-restorationtechnologie 75% helderder is dan bij eerdere modellen. De CEVO-processor zorgt bovendien voor een breder kleurengamma. Door het gebruik van nieuwe LED’s krijgen de beelden op het scherm meer diepte en detail. Met behulp van de chipset-restorationtechnologie kan CEVO Picture volgens Toshiba gecomprimeerde uitgezonden beelden bijna terugbrengen naar hun oorspronkelijke staat, door de kleur en helderheid te herstellen die gewoonlijk tijdens het opnameproces verloren gaan.

Geluid

De geluidskwaliteit is verbeterd, met het nieuwe CEVO Audio systeem. Hiermee is het basbereik van 150 Hz tot 100 Hz aanzienlijk verbeterd, met als resultaat een voller, breder geluidsveld. Speciale technologie maakt het mogelijk om achtergrondgeluid en dialogen van elkaar te scheiden, zodat de gebruiker zelf kan beslissen welk type geluid hij op de voorgrond wil beluisteren. Zo kan tijdens het bekijken van een live voetbalwedstrijd het commentaar zachter worden gezet, om de focus meer te leggen op wat er op het veld gebeurt. Andersom kan het prettig zijn om bij een toneelstuk of film de dialogen harder te zetten, en de achtergrondgeluiden juist zachter.

Onderdeel van het nieuw ontwikkelde CEVO Audio systeem is de DTS Premium Sound geluidsverbeteringstechniek. Deze techniek zorgt via twee 15W stereospeakers voor een home-cinema-ervaring. DTS Premium Sound zet via geavanceerde decoderingstechnologie standaard stereogeluid om in een virtual surroundgeluid.

Smart TV Cloud

De toestellen uit de Toshiba M7-serie zijn uitgerust met Smart TV Cloudservices. Nieuwe functies als MediaGuide Replay en een gemoderniseerde gebruikersinterface zijn toegevoegd.

In plaats van content aan te bevelen op basis van het algemene huidige kijkgedrag, doet Toshiba’s nieuwe, persoonlijke ‘uitzending gemist’-service, MediaGuide Replay, suggesties voor toekomstige programma’s die de gebruiker zouden kunnen aanspreken op basis van diens kijk- en opnamegedrag in het verleden. Deze en vergelijkbare content wordt automatisch opgenomen (op een optionele externe harddisk) op basis van individuele profielen. Dit betekent dat verschillende leden van het gezin kunnen inloggen op hun persoonlijke entertainmentkanaal.

De Personal Video Recording (PVR) functie biedt eenvoudig toegang tot opties als one-touch-opname, TimeShift, EPG-opname en aanbevolen programma’s. Gebruikers kunnen live televisie-uitzendingen pauzeren, bijvoorbeeld om een telefoontje aan te nemen, en PVR neemt vervolgens de rest van het programma op totdat de gebruiker weer klaar is om verder te kijken waar hij gebleven was.

De geïntegreerde Twitter functie verzamelt tweets en geeft de meest recente trending topics in realtime op de televisie weer. Daarnaast zijn op de M7-serie ook populaire contentaanbieders direct beschikbaar – waaronder YouTube – en uiteenlopende muziek-, nieuws- en entertainmentapps.

Prestaties

De Toshiba M7 beschikt over een nieuwe Dual-Core Engine processor die de prestatie van de tv verbetert, met een soepeler uitvoering van meerdere taken tegelijk, en een snellere verwerking van belangrijke applicaties, voor een grotere gebruiksvriendelijkheid. Full HD 1080p resolutie in combinatie met AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) levert scherpe en vloeiende beelden voor snelle actiescènes, zoals bij sportuitzendingen of actiefilms.

Met de toestellen uit de M7-serie stapt u ook de wereld van 3D binnen, en bekijkt u films en tv-programma’s in diepte en detail. 2D-content kan bovendien eenvoudig worden omgezet in 3D

Aansluitingen

Toestellen uit de Toshiba M7-serie zijn voorzien van meerdere aansluitingen, voor het eenvoudig uitwisselen en bekijken van verschillende soorten content. Via meerdere HDMI-aansluitingen kunnen beelden van de laptop, spelcomputer, Blu-ray speler of settopbox op het grote scherm worden bekeken – en via USB-poorten kan content direct (plug-and-play) van het opslagmedium worden afgespeeld. M7-toestellen kunnen worden aangesloten op het digitale thuisnetwerk, zodat films en andere media op de televisie kunnen worden bekeken, zonder dat daarvoor de pc moet worden verplaatst of fysiek op de televisie moet worden aangesloten. De toestellen zijn bovendien uitgerust met Intel WiDi en draadloze weergave, zodat gebruikers content van elke compatibele laptop kunnen delen, en deze zonder gedoe met kabels op het grote scherm kunnen bekijken.

Toshiba M7-serie kenmerken

• Resolutie: Full HD, 1920 x 1080p, slanke direct LED TV met passieve 3D
• AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution)
• Smart TV Cloud met internetbrowser, MediaGuide Replay, Personal Video Recording
• Connectiviteit: 4 x HDMI (incl. 1 x HDMI met MHL-ondersteuning), 2 x USB, pc-ingang, ingebouwde Wi-Fi, pc-ingang, HDMI-CEC, Intel WiDi, draadloze weergavetechnologie
• Audio: CEVO Audio met geluidsscheidingstechnologie, DTS Premium Sound™, DTS Express 5.1, Dolby Digital Plus, 2 x 15W speakers
• Dual-Core Engine processor
• Resolution +
• Toshiba AppsConnect
• Inclusief 4 passieve 3D-brillen
• Afspelen via USB / harde schijf / thuismedianetwerk
• Design: mat zwart met smalle omranding in glanzend zwart en gezandstraalde zilvermetalen voet
• Schermformaten: 140 cm (55 inch), 120 cm (47 inch) en 107 cm (42 inch)
• Tuners: DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, HbbTV, analoog

Toshiba M7 serie prijs en beschikbaarheid

De modellen uit de Toshiba M7-serie zijn op de Europese markt beschikbaar vanaf het eind van het tweede kwartaal van 2014. Tegen een adviesprijs van 899 voor de 42M7, 1099 euro voor de 47M7 en 1599 euro voor de 55M7.

Bron: Toshiba