CookiesToshiba Media Controller iTMC voor iPhone, iPod en iPad

21 juli 2010 10:51 door Hans Wind

Toshiba Media Controller iTMC voor iPhone, iPod Touch en iPadToshiba Information Systems Benelux introduceert een versie van haar Toshiba Media Controller (TMC) voor de Apple iPhone, iPod touch en iPad (vooralsnog in iPhone formaat). Met de iTMC-app kunnen gebruikers van deze Apple-apparaten hun multimedia content – video, foto’s en muziek – afspelen via media-apparatuur die is aangesloten op het thuisnetwerk. Het gaat daarbij om DLNA (Digital Living Network Alliance) -compatibele media-apparaten.

Op afstand mediabibliotheken bekijken met iTMC
De iTMC-app toont automatisch alle DLNA-apparaten die het vindt in het thuisnetwerk. De app sorteert deze apparaten op basis van hun functie: mediaserver of mediaspeler. Met behulp van iTMC kunnen gebruikers hun mediaverzamelingen op de mediaservers in het netwerk bekijken, bestanden kiezen en deze vervolgens afspelen op een mediaspeler in het netwerk.

Media bedienen via iTMC
iTMC biedt standaard bedieningsknoppen voor het afspelen van media, zoals play, stop, pauze, fast forward, rewind, etc. Ook het volume kan op afstand worden ingesteld. iTMC laat daarbij alleen die bedieningsknoppen zien die van toepassing zijn voor het betreffende afspeelapparaat.

Met behulp van iTMC kunnen gebruikers ook afspeellijsten (playlists) samenstellen, bewaren en overzetten op andere apparaten. Ook toont de app de status van alle op het netwerk aangesloten DLNA®-apparaten. Een preview-venster laat zien wat er op dat moment door het geselecteerde apparaat wordt afgespeeld.

TMC wordt al standaard meegeleverd met de Toshiba Satellite 600-serie. De Engelse versie van iTMC is gratis te downloaden via de App store. Andere taalversies volgen later.

Bron: Toshiba