CookiesToshiba Places introductie

12 januari 2011 13:49 door Hans Wind

Toshiba Places introductieToshiba gaat een aantal nieuwe hd tv modellen introduceren die rechtstreeks toegang geven tot het Toshiba Places online platform met nieuwe diensten. Toshiba Places is onderdeel van de Multi-Screen benadering van het bedrijf die het klanten mogelijk maakt om op hun toestel eenvoudig webgebaseerde content te gebruiken, te kopen en te delen met vrienden en familie overal ter wereld. In het tweede kwartaal van 2011 zal Toshiba in Europa een aantal hdtv’s lanceren met een breed scala aan prijzen en schermformaten vanaf 32 inch.

Volgens onafhankelijke analisten (DisplaySearch Q3’10 Quarterly TV Design and Features Report, October 2010) zal de vraag naar tv’s met internettoegang wereldwijd stijgen van 40 miljoen toestellen in 2010 tot meer dan 118 miljoen toestellen in 2014. Marktonderzoekers verwachten dat Europa in 2014 een aandeel zal hebben van ongeveer een derde van alle op internet aangesloten tv’s.

“Wij denken dat de acceptatie van online diensten op tv’s direct verband houden met hun gebruiksgemak,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager Toshiba Consumer Products. “We geloven niet dat het voldoende is om alleen maar een online platform voor webdiensten aan te bieden. Met Toshiba Places hebben we de manier waarop diensten worden geconsumeerd opnieuw ontworpen. We hebben ze aangepast aan de ‘achterover leunen-beleving’ waaraan consumenten gewend zijn als ze tv kijken.”

De interface van Toshiba Places biedt dezelfde look-and-feel op verschillende apparatuur – tv, notebook, netbook of tablet. Toshiba Places maakt het voor consumenten gemakkelijk om hun content te beheren op de verschillende apparaten die zij gedurende de dag gebruiken. Via toegang tot Toshiba Places op hun tv kunnen consumenten eenvoudig gebruik maken van een breed scala aan webdiensten. De ‘Marketplace’ geeft toegang tot mediacontent, waaronder films, foto’s en muziek.

Eenvoudig delen van content met Toshiba Places
Naast het geven van toegang tot content, biedt Toshiba Places een gemakkelijke manier om content te delen – tussen verschillende apparaten of met vrienden en familie. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een bepaalde scene in een video markeren. Zij kunnen dan later verder kijken vanaf dat punt – op dezelfde tv of op elk ander apparaat dat video’s kan weergeven en verbonden is met Toshiba Places, bijvoorbeeld een notebook.

Vanuit Toshiba Places kunnen gebruikers hun content direct doorsturen naar naadloos geïntegreerde diensten zoals Flickr en Dailymotion – of het nu een video, een muzieknummer of een foto is. De content die zij geüpload hebben kunnen ze beluisteren of bekijken met verschillende apparaten. Maar zij kunnen ook een bericht sturen naar mensen die zij selecteren uit hun persoonlijke contactenlijst. Deze mensen hebben dan toestemming om de content op hun eigen apparatuur te bekijken of te beluisteren. Toshiba Places biedt ook een gemakkelijke manier om contacten te beheren en te groeperen.

“De consistente gebruikersinterface op verschillende apparaten en de naadloze integratie van diensten die eenvoudig delen van content mogelijk maken, maakt dat Toshiba Places een bijzonder en aantrekkelijk aanbod is voor consumenten. En dat voegt weer waarde toe aan multimedia-apparatuur,” aldus Dirk de Man.

Bron: Toshiba