CookiesToshiba Qosmio X500 introductie

24 september 2009 07:55 door Hans Wind

Toshiba Qosmio X500 introductieDe Toshiba Qosmio X500 is een nieuwe gaming-laptop die is uitgevoerd in stijlvol rood met zwart. De X500 notebook biedt gamers veel voor een speciale gamebeleving: een snelle processor gecombineerd met geavanceerde grafische mogelijkheden. Daarnaast heeft de Qosmio X500 een 18,4 inch scherm, Blu-Ray drive en Resolution+, een applicatie om standaard dvd’s in hoge resolutie af te spelen.

“De Qosmio X500 is technisch zeer geavanceerd en kan daarom voor een optimale game-ervaring zorgen”, zegt Dirk Thomaere, general manager Toshiba Computer systems Central Europe. “En de Qosmio X500 is voorbereid op de toekomst en kan overweg met 3D-effecten, HD-materiaal, snel bewegend beeld en nieuwe vormen van interactieve en online gaming.”

De nieuwe Qosmio wordt aangedreven door Intel’s nieuwste quad-core processors en beschikt over NVIDIA-graphics. Die zorgen voor een realistische game-ervaring met mooie 3D-beelden. Daarbij zorgt het 18,4 inch TruBrite Full HD LCD-scherm, met een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van 1920 x 1080 pixels, voor een heldere en haarscherpe HDTV beeldkwaliteit, ook tijdens de snelste actiescènes.

De Qosmio X500 ondersteunt ook een 64 GB SSD als een zeer snel alternatief voor de traditionele harde schijf (HDD). Door de snelle start, hoge prestaties en een korte laadtijd van gegevens geniet de gamer van de nog betere spelprestaties. De Harman Kardon stereospeakers zorgen voor kwaliteits geluid.

Elk aspect van de Qosmio X500 is volgens Toshiba ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. De touch pad met multi-touch control biedt een alternatief voor conventioneel scrollen. De vingerafdrukscanner en HD webcam met gezichtsherkenning-techniek geven snel en gemakkelijk toegang tot de Qosmio X500. De Toshiba ConfigFree utility vergemakkelijkt de configuratie van het draadloze netwerk en online toegang via de ingebouwde WLAN-interface of via Bluetooth. Via acht speciale knoppen heeft de gebruiker direct toegang tot veelgebruikte multimediafuncties zoals volume, snel vooruit, afspelen en stoppen.

De Qosmio X500 biedt tot 8 GB DDR3 (1066 MHz) geheugen en ondersteunt maximaal twee harde schijven met een totale capaciteit van maximaal 1TB. Voor het aansluiten van randapparatuur zijn drie USB 2.0 poorten aanwezig en een gecombineerde eSATA/USB-poort die USB Sleep-and-Charge ondersteunt, waardoor mobiele apparaten zelfs opgeladen kunnen worden als de laptop is uitgeschakeld. Toshiba’s REGZA-Link HDMI-CEC (High Definition Multimedia Interface – Consumer Electronics Control) verbindt HD video en audio-apparaten die allemaal kunnen worden bediend met een enkele afstandsbediening. De 5-in-1 Bridge Media-poort en FireWire-poort maken de aansluitmogelijkheden van de Qosmio X500 compleet.

Toshiba zorgt ervoor dat alle laptops voldoen aan de RoHS milieu-richtijnen. Door het terugbrengen van het gebruik van lood, kwik en bepaalde andere gevaarlijke stoffen beperkt Toshiba de milieubelasting. Daarnaast helpt de Toshiba Eco Utility knop het stroomverbruik te verminderen.

Toshiba Qosmio X500 prijs en beschikbaarheid
De Qosmio X500 is beschikbaar vanaf eind oktober en heeft een adviesprijs van €1899,- inclusief BTW.

Bron: Toshiba