CookiesToshiba REGZA RV HDTV serie introductie

15 september 2008 07:35 door Hans Wind

Toshiba REGZA RV HDTV serie introductieDe nieuwe Toshiba REGZA RV HDTV serie biedt keuze uit drie beeldformaten en alle modellen zijn uitgerust met 100Hz beeldverwerking uit Toshiba’s topsegment.

Alle drie de modellen zijn uitgerust met een 1920x1080p Full HD LCD scherm met Active Vision M100HD beeldverwerking, die bewegings- onscherpte voorkomt door een tussenbeeld in te voegen tussen frames om de vernieuwingsfrequentie van het totale beeld te verdubbelen, zodat snelle bewegingen vloeiender worden weergegeven.

Elk model is ook volledig compatibel met 24 fps materiaal zodat films in hun oorspronkelijke frequentie kunnen worden bekeken. Active Vision M100HD biedt niet alleen volledige ondersteuning voor 50Hz PAL- uitzendingen, maar herkent ook automatisch 60Hz NTSC-materiaal, waarbij de vernieuwingsfrequentie zo nodig wordt verdubbeld tot 120Hz.

De REGZA RV HD TV serie gebruikt ook tussenbeeldversterking om superieure beeldprestaties over de hele linie te leveren. Door de introductie van volledige 10-bits kleurverwerking worden middenkleuren beheerd via Dynamic Gamma Curve Correction, een technologie die zorgt voor een meer geleidelijke overgang tussen zwart en wit zonder dat de weergave van deze twee kleuren in hun zuiverste vorm wordt aangetast. De dynamische contrastverhoudingen variéren van 18.000:1 tot 30.000:1 en geven het helderste wit en het diepste zwart weer door actieve aansturing van het LCD backlight. Een breed kleurenregister vergroot de weergavemogelijkheden van het kleurenpalet aanzienlijk.

NICAM Stereo en SRS WOW zorgen voor een evenwichtig geluid, dat via een onopvallende luidspreker aan de onderkant van het LCD scherm wordt weergegeven. Op alle modellen zit ook een geïntegreerde digitale tuner, waarmee ongecodeerde digitale uitzendingen direct te bekijken zijn.

De REGZA RV-serie heeft ook een groot aantal aansluitmogelijkheden, zoals drie HDMI ingangen, waardoor DVD spelers, Blu-ray spelers, next-generation gameconsoles en andere HD bronnen met HDMI aangesloten kunnen worden zonder van kabels te hoeven wisselen. Alle drie de HDMI ingangen zijn conform versie 1.3 en compatibel met Toshiba’s REGZA-Link via het CEC-kanaal. Deze technologie maakt het mogelijk om alle apparaten met één afstandsbediening te bedienen. Verder zijn er ingangen voor component video, SCART, PC en S-Video.

Alle modellen uit de nieuwe REGZA RV-serie beschikken over Toshiba’s Game Mode technologie, die zorgt voor een direct tweezijdig communicatiekanaal tussen de TV en gameconsoles, zodat vertragingen worden voorkomen en de responstijden worden verkort. Dankzij de aan/uit knop kan de TV niet alleen stand-by maar ook uitgezet worden, zodat de flexibiliteit toeneemt en het totale energieverbruik daalt.

Toshiba’s nieuwe REGZA RV-serie, die keuze biedt uit de beelddiagonalen 37, 42 en 46 inch, heeft een elegante maar ingetogen vormgeving. De zwartglanzende buitenkant met afgeronde randen is een stijlvolle bekroning van het op alle punten chique ontwerp. Alle modellen worden in oktober 2008 geïntroduceerd.

Bron: Toshiba