CookiesToshiba REGZA SV LED HDTV serie introductie

3 september 2009 15:45 door Hans Wind

Toshiba REGZA SV LED HDTV serie introductieToshiba Europe GmbH heeft vandaag twee displays met LED backlight gepresenteerd uit de nieuwe REGZA SV serie. De energiezuinige LED technologie zorgt voor een fraaie beeldkwaliteit op deze schermen van in formaten van respectievelijk 115 cm (46 inch) en 140 cm (55 inch). Aangevuld met een eenvoudige bediening wordt televisie kijken volgens Toshiba op een hoger plan getild. De twee nieuwe modellen, 46SV685D en 55SV685D, zijn vanaf September 2009 verkrijgbaar in Europa.

Naast de energiezuinige LED backlight zijn deze twee nieuwkomers uitgerust met zogenaamde “Regza Accurate Dimming”. Deze door Toshiba ontwikkelde technologie maakt gebruik van een verstrooiingsfilter waarmee de helderheid van ieder beeldelement is aan te passen aan de afbeelding als geheel. De displays uit de SV Serie zijn in staat om zwart op een diepe en natuurgetrouwe wijze weer te geven bij een dynamisch contrast van 2.000.000:1.

De nieuw ontwikkelde “Active-Vision M200HD” optimaliseert de weergave van bewegende objecten en camera bewegingen door een combinatie van een verbeterde bewegingsweergave en backlight scanning die met 200 Hz acht maal sneller is dan voorheen. Hiermee wordt het scannen van een conventionele CRT monitor gesimuleerd.


De SV serie is in staat om beelden in Full HD (high definition) kwaliteit weer te geven en is daarnaast met “Resolution+” ook superieur in het tonen van SD (standard definition) materiaal, zoals kabel televisie (analoog en digitaal), digitale televisie via de ether en DVD, op een aan HD grenzende kwalitatieve wijze, dankzij verbeterde grensvlakovergang en beeldtextuur.

Beide beeldverbeteringstechnologien, “Active Vision M200HD” en “Resolution+”, worden aangestuurd vanuit Toshiba’s “Metabrain” chip, welke ook functies verzorgt als “Autoview” en “Dolby Volume”, bedoeld om het scherm zo optimaal mogelijk te kunnen instellen.
Eenvoudig in gebruik – automatische beeld en geluids instelling Bij deze nieuwkomers is het niet langer noodzakelijk om een uitgebreide configuratie te doorlopen aangezien de Autoview module het beeld volledig automatisch aanpast. Een sensor meet de omgevingscondities welke van invloed zijn op de beeldkwaliteit en past hierop de instellingen aan zonder dat de gebruiker hier aan te pas hoeft te komen. De eigenaar van een model uit de SV serie kan dus verzekerd zijn van de meest optimale beeldkwaliteit zonder een vinger uit te hoeven steken.

Dolby Volume” controleert en regelt het geluidsniveau van de TV bij het wisselen van kanaal of bron (bijv. bij wisselen tussen DVD speler, decoder of andere bron) en tijdens reclames door het geluid op een constant niveau te houden. Ondanks het feit dat “Autoview” en “Dolby Volume” het instellen van de televisies uit de SV serie tot kinderspel maken, blijven er toch enkele handmatig te bepalen instellingen over. Om de bediening hiervan zo goed mogelijk te faciliteren verschaft Toshiba de gebruiker toegang tot een “Quick Menu” wat snel te bereiken is met één druk op de knop.

Om mee te komen in de multimedia omgeving van tegenwoordig kan de televisie niet overleven als losstaand apparaat. Daarom bieden beide modellen van de SV serie een breed scala aan interactiemogelijkheden met hun omgeving: een DLNA (Digital Living Network Alliance) client stelt de gebruiker in staat om de televisie met het thuisnetwerk te verbinden en foto’s muziek en film vanaf een DLNA server af te spelen. Om een directe verbinding te maken met de PC word elke televisie uit de SV serie geleverd met veelzijdige server software. Deze eenvoudig te installeren software converteert diverse media formaten in real time en zorgt er hiermee voor op de computer gedownload materiaal bekeken kan worden. “USB-Pro” laat de gebruiker naar op USB mediadragers opgeslagen MP3 geluidsbestanden luisteren, JPEG afbeeldingen bekijken en van Divx videobestanden te genieten. Diverse aansluitingen zoals een SD kaartlezer, twee Scart aansluitingen, een uitgang voor een actieve subwoofer en vier HDMI (High Definition Multimedia Interface) poorten maken het geheel van connectivity mogelijkheden compleet. “Instaport” zorgt hierbij voor een vermindering van de tijd die nodig is om te schakelen tussen twee HDMI kanalen tot minder dan 2 seconde, waar voorheen 4 seconde gangbaar was. Naast de gangbare DVB-T en DVB-C standaarden wordt ook het HD (H.264) formaat ondersteund.

Energiezuinige technologie voor een beschermd milieu
Het gebruik van LED technologie reduceert het stroomverbruik vergeleken met de conventionele CCFL (cold cathode fluorescent lamp) verlichting. Daarnaast zorgt “Local Dimming”, er voor dat delen van het scherm worden verduisterd tijdens donkere scenes, terwijl. “Autoview” met de automatische beeldinstelling te felle en dus energieverslindende scenes voorkomt om zo het energieverbruik laag te houden. Als laatste heeft de Toshiba SV serie een energiebesparende hoofdschakelaar die het apparaat volledig van het stroomnet afsluit.

Een blikvanger in de huiskamer
Met het nieuwe “Deep Lagoon” ontwerp zet Toshiba een nieuwe stap op het gebied van televisie design. Alleen de beste materialen van de hoogste kwaliteit zijn gebruikt waarmee de indruk van diepte en transparantie wordt verkregen. Het discrete zilverkleurige frame is een noemenswaardige toevoeging. De luidsprekers zijn op onzichtbare wijze geintegreerd in het geheel zodat het stijlvolle ontwerp niet wordt verstoord.werp niet wordt verstoord.

Toshiba 46SV685D en 55SV685D specificaties
• Full HD (1,920×1,080) Paneel
• LED Backlight
• Regza Accurate Dimming
• Dynamisch Contrast 2.000,000:1
• “ActiveVision M200HD”
• “Meta-Brain” Image Processor
• “Resolution+” Technology
• “AutoView”
• “Dolby Volume”
• “Audyssey EQ”
• DLNA network port
• “Instaport”
• 4x HDMI, USB, SD cards
• Energiezuinige hoofdschakelaar
• Geïntegreerde tuner voor DVB-T, DVB-C, in standaard en HD (H.264) formaat
• “Deep Lagoon” ontwerp
• Omvang: 46 / 55 inch
• Kleur: Hoogglans zwart/zilver

Bron: Toshiba

Toshiba heeft sinds kort met Megami B.V een nieuwe importeur in Nederland en we verwachten duidelijk meer zichtbaarheid en activiteit van dit merk in ons land gezien de plannen van Megami.


Toshiba 46SV685D prijs vergelijking

Toshiba 55SV685D prijs vergelijking