CookiesToshiba REGZA XV HDTV serie wordt uitgebreid en aangepast

15 september 2008 09:51 door Hans Wind

Toshiba REGZA XV HDTV serie wordt uitgebreid en aangepastDe Toshiba REGZA XV 1080p HDTV instapserie wordt met twee breedbeeldmodellen uitgebreid en krijgt een nieuwe, moderne vormgeving.

De REGZA XV HD TV serie van Toshiba, die begin 2008 werd geïntroduceerd, moet consumenten een betaalbare opstap bieden naar de wereld van echte high definition. Naast Toshiba’s allereerste 32-inch 1080p model bestond de serie uit 37 en 42 inch modellen, die stijl en goede prijs-prestatie boden. Met de 46- en 52-inch modellen wordt dit aanbod nu uitgebreid, waardoor de REGZA XV-serie Toshiba’s meest complete verzameling 1080p instapmodellen tot nu toe is.

Met de nieuwe 46- en 52-inch modellen maakt Toshiba ook zijn entree in het 1080p instapsegment boven de 42-inch. Door de uitbreiding met deze twee nieuwe beelddiagonalen omvat Toshiba’s REGZA XV-serie nu een complete reeks 1080p modellen van 32- tot 52-inch, die leverbaar zijn tegen concurrerende prijzen.

Daarnaast heeft Toshiba subtiele veranderingen aangebracht in het ontwerp van de XV-serie. Doordat de afgeronde randen en zwarte glans van de andere Toshiba modellen weer terug zijn, is het exterieur van de hele XV-serie nu in overeenstemming met de rest van Toshiba’s REGZA-serie.

De consument kan nog steeds rekenen op alle eigenschappen van de originele XV-serie, zoals Toshiba’s bekroonde Active Vision LCD beeldverwerking, die ontwikkeld is om optimale prestaties te leveren op vier belangrijke gebieden: kleur, beweging, detaillering en contrast. Het resultaat zijn levendige beelden met vollere kleuren, een indrukwekkende diepte en mogelijkheden om snelle actiebeelden mooier weer te geven dan ooit.

Dynamic Contrast zorgt voor een maximale contrastverhouding van 30.000:1, wat uitstekende prestaties oplevert aan beide uiteinden van het kleurenspectrum. Toshiba’s Luma Sens contrastsensortechnologie toetst de detaillering van uitgezonden beelden bovendien aan de lichtomstandigheden in de kamer om via actieve regeling van het LCD backlight tot de meest natuurlijke kleurtinten te komen.

Alle vijf de XV HDTV-modellen hebben drie HDMI-ingangen (versie 1.3), die allemaal volledig compatibel zijn met Toshiba’s REGZA-Link via het CEC-kanaal. Ze beschikken ook over Game Mode technologie, die zorgt voor een apart kanaal tussen de gameconsole en het scherm, zodat bewegingsvertraging wordt voorkomen en de responstijden voor spelers worden verkort.

Het geluid wordt met behulp van SRS WOW overgebracht via een onopvallende luidspreker aan de onderkant van elk paneel. Dankzij diverse audio-uitgangen kan het toestel eenvoudig worden aangesloten op externe luidsprekersystemen.

Toshiba’s nieuwe 46- en 52-inch REGZA XV-modellen worden in oktober 2008 geïntroduceerd.

Bron: Toshiba

Gerelateerd artikel: Toshiba REGZA XV HDTV serie introductie