CookiesToshiba REGZA XV HDTV serie introductie

2 april 2008 13:28 door Hans Wind

Toshiba REGZA XV HDTV serie introductieDe nieuwe Toshiba REGZA XV HDTV serie is de nieuwste aanvulling op het LCD TV assortiment van Toshiba.

De XV-serie neemt het estafettestokje over van de in 2007 bekroonde REGZA X-serie en wordt op de markt gebracht als betaalbare introductie tot de wereld van 1080p Full HD TV. Het productaanbod omvat modellen van 32, 37 en 42 inch ”“ alle drie met 1080p Full HD-resolutie. Het 32-inch model is daarmee tot nu toe de kleinste REGZA die 1080p Full HD biedt.

De REGZA XV-serie is verder voorzien van een groot aantal nieuwe en verbeterde audiovisuele technologieén. Naast de 1080p resolutie biedt elk model ook geheel nieuwe Active Vision LCD Picture Processing, drie HDMI-ingangen, een nieuwe aparte Game Mode en Luma Sens ”“ allemaal gevat in een stijlvol, glanzend zwart exterieur.

Nieuwe technologie
De XV-serie is gebaseerd op Active Vision LCD Picture Processing, Toshiba’s beeldtechnologie die weer verder is ontwikkeld en een verbeterd resultaat laat zien op vier belangrijke gebieden: kleur, beweging, detail en contrast. Beelden zijn levendiger, kleuren worden rijker en hebben meer diepte, bewegingen komen natuurlijk in beeld en de versterkte contrastverhoudingen leiden tot betere prestaties aan beide uiteinden van het kleurenspectrum. De vier aspecten samen leveren gedetailleerde beelden op die sprankelen van de kleuren en de consument een rijkere home entertainment-ervaring bezorgen.

Beeld met hoge resolutie wordt verzorgd door het 1920x1080p, Full HD scherm dat voor alle beeldformaten beschikbaar is. De verhoogde dynamische contrastverhoudingen tussen 18.000:1 en 30.000:1 leveren helder wit en zuivere, donkere zwarttinten op. De nieuwe automatische contrastsensortechnologie, Luma Sens, detecteert details in de scherminhoud en meet tegelijkertijd de lichtomstandigheden in de kamer om daarmee het LCD-backlight actief af te stemmen en natuurlijke kleurtinten weer te geven. Gevolg is dat het beeldcontrast, de detaillering en de beeldkwaliteit in het algemeen sterk verbeteren; bovendien wordt het energieverbruik in het hele beeldvormingsproces verminderd.

In de REGZA-modellen voor 2008 is verder de nieuwe ‘Game Mode’-technologie opgenomen. Deze functionaliteit is speciaal ontworpen om gamers tegemoet te komen door beeldvertraging te voorkomen. Game Mode zorgt voor een apart kanaal tussen de console en het scherm, waardoor de responstijd sterk verbetert en snel bewegende videogames leuker te spelen zijn. Ook wordt de scherminhoud automatisch weergegeven met 1 op 1 pixel mapping via Exact Scan.

Elke Toshiba REGZA XV heeft drie HDMI-ingangen (versie 1.3). Deze zijn voorzien van Toshiba’s REGZA Link-technologie. Deze garandeert compatibiliteit met de volgende generatie consumentenelektronica, zoals game consoles, HD DVD-spelers en AV-receivers, die allemaal kunnen worden bediend met één afstandsbediening.

De geluidsprojectie wordt verzorgd door Toshiba’s SRS WOW-technologie via een onopvallende luidspreker in de onderrand van het schermpaneel. Verschillende audio-uitgangen bieden bovendien de mogelijkheid om eenvoudig externe luidsprekersystemen aan te sluiten.

Milieuprestaties
Milieuoverwegingen spelen een belangrijke rol in het productieproces van Toshiba. Dat heeft onder meer ertoe geleid dat alle Toshiba REGZA modellen (tot 43 inch) in 2008 zijn voorzien van de aanbevelingssticker ‘Recommended’ van de Britse Energy Saving Trust. Bovendien zijn de televisies in de XV-serie nu voorzien van een knop waarmee het toestel helemaal kan worden uitgeschakeld.
Toshiba kent een lange historie van lokaal assembleren, waardoor het milieu wordt gespaard en de CO2-uitstoot beperkt.

De REGZA XV-serie is in ons land te koop vanaf april 2008.

Bron: Toshiba NL