CookiesToshiba REGZA ZF HD TV serie introductie

2 april 2008 13:53 door Hans Wind

Toshiba REGZA ZF HD TV serie introductieToshiba breidt het productaanbod in Nederland uit met de ZF LCD HDTV-serie, die in april op de markt komt. Met hoogwaardige technische specificaties in een beeldlijst van slechts 23 mm breed biedt de ZF-serie prima high definition weergavetechnologie en het unieke Picture Frame-design. Daarmee is de ZF een geschikt beeldscherm voor de stijlbewuste ‘home cinema’-liefhebber.

De ZF is niet alleen gebaseerd op de met de ‘iF Product Design Award’ bekroonde Picture Frame XF, maar heeft bovendien alle technologische verworvenheden van Toshiba’s topserie van 2007, de Z-serie, overgenomen: Active Vision M100HD 100 Hz Picture Processing, 24 fps compatibiliteit (met 5:5 pulldown) en drie HDMI-aansluitingen (versie 1.3).

Kwaliteits beeldverwerking, goede geluidsfuncties en uitgebreide aansluitmogelijkheden zijn gecombineerd met een supersmalle buitenlijst van maar 23 mm breed ”“ een halvering ten opzichte van de REGZA C-serie uit 2007. De ZF-serie wordt verkocht in drie beeldformaten ”“ 40, 46 en 52 inch ”“ en of de TV nu op een voet staat of aan de wand wordt bevestigd, de unieke Picture Frame-vormgeving maakt van de ZF een van de meest gewilde LCD-schermen die er te koop zijn.

Technologie
De volwaardige 1080p weergave gaat vergezeld van Toshiba’s befaamde Active Vision M100HD 100 Hz Picture Processing, de technologie die de helderheid van het 1080p beeld vergroot door een tussenbeeld in te voegen tussen de frames en de vernieuwingssnelheid van het totale beeld te verdubbelen. Het resultaat is een gelijkmatiger beeld met minder trilling, ideaal voor het bekijken van snelle actiefilms of sportwedstrijden.

De uitgebreide aansluitmogelijkheden van de REGZA ZF-serie omvatten drie HDMI-ingangen, Digital Audio Output, Component Video, S Video, PC Input en SCART. Alle HDMI-ingangen zijn compatibel met Toshiba’s REGZA Link-technologie en maken volledige interactiviteit mogelijk met alle overige Toshiba REGZA Link-apparatuur, waarbij alle hardware kan worden bediend met één afstandsbediening.

De REGZA ZF-serie maakt gebruik van de nieuwste beeldversterkingstechnologie om het visuele resultaat naar nog grotere hoogte te stuwen. Dankzij volledige 10-bits kleurverwerking kunnen de middenkleuren worden beheerd met Dynamic Gamma Curve Correction, een technologie die ‘kleurstappen’ voorkomt en geleidelijke overgangen van alle tinten tussen wit en zwart waarborgt zonder dat de weergave van die beide kleuren in hun zuivere vorm wordt aangetast.

Het beeld wordt verder verbeterd door dynamische contrastverhoudingen tot maar liefst 30.000:1, aanzienlijk meer dan wat de huidige modellen uit de Z- en XF-serie bieden. De actieve aansturing van het LCD-backlight leidt bovendien tot dieper zwart en helderder wit dan ooit tevoren. Het brede kleurenregister brengt de weergavemogelijkheden van het kleurenpalet op een indrukwekkende 128% reproductie van de vereiste kleuren, tegen maximaal 104% (ten opzichte van de BT 709-norm) op de meeste LCD-TV’s.

De ZF heeft verder standaard het vermogen filmopnamen weer te geven met een snelheid van 24 frames per seconde. Elk scherm heeft een vernieuwingsfrequentie tot 100 Hz via 5:5 pulldown sequencing ”“ een unieke voorziening waardoor de toestellen beelden kunnen weergeven zoals die zijn opgenomen, zonder enige trilling in de beweging.

Materiaal dat is opgenomen in PAL (50 Hz) of NTSC (60 Hz) wordt verwerkt via Active Vision M100HD 100 Hz Picture Processing, waarbij de gedetecteerde frequentie automatisch wordt verdubbeld tot 100 Hz (PAL) of 120 Hz (NTSC).

De uitzonderlijke geluidskwaliteit is te danken aan het hoogwaardige ONKYO-luidsprekersysteem dat specifiek is ontworpen voor de Picture Frame-modellen. Het verbetert de geluidsprojectie en garandeert de consument een superieure audiobeleving die aansluit bij de levendige, kristalheldere beelden. De gehele ZF-serie wordt bovendien standaard geleverd met een geïntegreerde digitale tuner die direct toegang geeft tot ongecodeerde digitale uitzendingen.

Bron: Toshiba NL