CookiesToshiba RV733 HD TV serie introductie

19 maart 2010 15:37 door Hans Wind

Toshiba RV733 HD TV serie introductieDe Toshiba RV733 serie is nieuw in het RV-assortiment van LCD HD TV’s van deze fabrikant. De RV733-serie richt zich volgens Toshiba op consumenten die kijkgenot van hoge kwaliteit, geperfectioneerde bruikbaarheid en brede aansluitmogelijkheden belangrijk vinden. De RV-serie omvat drie modellen met verschillende beeld formaten: de 81 cm (32 inch) 32RV733, 93 cm (37 inch) 37RV733 en 102 cm (40 inch) 40RV733. In maart in geheel Europa verkrijgbaar.

De Toshiba RV733 HDTV serie wordt geleverd met een Full HD 16:9 panel met 1920 x 1080 pixels om te kunnen voldoen aan de vraag van de consument naar hoge beeldkwaliteit. Om het volledige potentieel van de Full HD-panels te kunnen benutten – de overgrote meerderheid van het beeld in Europa is nog steeds in SD-kwaliteit– beschikken de RV733-tv’s over Toshiba’s technologie die bekend staat als Resolution+. Door gebruik te maken van Toshiba’s MetaBrain processor Resolution+ verbetert het beeld van standard definition (SD) bronnen naar bijna high definition-kwaliteit met verbeterde details van de randen en textuur. Een natuurlijke kleurweergave zoals die voor filmproducties gelden en de hoge dynamische contrastverhouding van 50.000:1 versterken de indruk van een scherpe en goede beeldkwaliteit die tussen SD en HD ligt.

MetaBrain zorgt ook voor de werking van AutoView, een eigenschap die automatisch de optimale beeldinstellingen selecteert, zoals helderheid, contrast, gamma, scherpte en kleurverzadiging gedurende de eerste installatie en permanent de instellingen afstelt volgens het omgevingslicht en de getoonde inhoud. Het gebruik van deze autoconfiguratie kan zelfs het stroomverbruik omlaag brengen.

De toepassing Dolby® Volume sound levelling zorgt voor een gelijkmatig volumeniveau zodra dit door de gebruiker is gekozen, zelfs gedurende commercials en tijdens het veranderen van kanaal. En last but not least de RV-series zijn Toshiba’s eerste REGZA-tv’s met SoundNavi. SoundNavi past automatisch de geluidsinstellingen aan aan de wijze waarop de tv is gemonteerd en zorgt voor een zelfs nog sterkere geluidsprojectie. Hierdoor kunnen geïntegreerde tv-speakers op krachtige wijze audio naar het dichtstbijzijnde harde oppervlak leiden en het geluid versterken op dezelfde manier zoals vrijstaande tv’s.

Thuisnetwerk
Toshiba heeft haar RV733-serie van verschillende aansluitmogelijkheden voorzien. Alle RV733- HDTV’s beschikken over een Wi-Fi mogelijkheid voor draadloze netwerk aansluiting via een USB-dongle met WLAN-interface. Ondersteuning door Wi-Fi Protected Setup (WPS) maakt de toevoeging van WLAN-verbindingen aan het thuisnetwerk eenvoudig door een druk op de knop. Dankzij de DLNA (Digital Living Network Alliance) certificering kan de RV733-serie met andere digitale toepassingen inhoud delen in een reeds bestaand thuisnetwerk.

In aanvulling op WLAN-aansluitbaarheid, worden alle RV733-modellen geleverd met twee USB- en twee scart-interfaces, een PC-poort, LAN interface, hoofdtelefoon uitgang, poorten voor digitale audio-output, component video-input en een DVB common interface. Om ongecomprimeerde signalen van een bronapparaat te kunnen ontvangen, is de RV733-serie voorzien van vier HDMI 1.4 (High Definition Multimedia Interface).

Met het CI+ slot (Common Interface) kunnen gebruikers een abonnement nemen bij ondersteunde leveranciers met diverse kanalen voor betaaltelevisie. De Game Mode en respectievelijk PC Mode van de RV733 stellen de beeldinstellingen automatisch in en passen overeenkomstig het beeld aan het beeldschermformaat van de hdtv aan, wanneer deze op een games console of een pc worden aangesloten.

Toshiba RV733 prijs en beschikbaarheid
De nieuwe RV733 serie is in maart verkrijgbaar en de adviesprijzen zijn als volgt:
• 32RV733 649 Euro
• 37RV733 749 Euro
• 40RV733 849 Euro

Bron: Toshiba


Toshiba 32RV733 prijs vergelijking

Toshiba 37RV733 prijs vergelijking

Toshiba 40RV733 prijs vergelijking