CookiesToshiba SD-L912A HD DVD RW drive introductie

4 juni 2007 08:57 door Hans Wind

Toshiba SD-L912A HD DVD RW drive introductieToshiba claimt een wereld primeur met de introductie van de vandaag aangekondigde Toshiba SD-L912A HD DVD-RW drive voor notebook PCs. De nieuwe SD-L912A drive kan lezen en schrijven met HD DVD-RW discs, en lezen en schrijven met HD DVD-R discs en standaard DVD en CD schijfjes. De eerste beperkte leveringen worden volgende maand verwacht.

De nieuwe Toshiba SD-L912A maakt het mogelijk om eenvoudiger backups te maken van de steeds groter wordende harde schijven naar het herschrijfbare formaat van HD DVD-RW discs en geeft ruimte voor de opslag van grote HD video bestanden. Daarnaast biedt de nieuwe drive natuurlijk mogelijkheden om allerlei andere grote data bestanden op te slaan.

De nieuwe Toshiba drive kan ook op hoge snelheid schrijven en lezen met standaard DVD en CD discs, waardoor het huidige archief van DVD en CD materiaal toegankelijk blijft.

De Toshiba SD-L912A voldoet aan de EU RoHS richtlijn ( een Europese Unie norm voor veiligheid van elektrische en elektronische apparatuur ) die in juli 2006 in werking trad.

Toshiba zal de nieuwe drive tonen op de Computex 2007 beurs, die van 5 tot 9 juni gehouden wordt in Taipei, Taiwan.

Specificaties van de Toshiba SD-L912A

Toshiba SD-L912A specificaties


* SL: single layer: DL: dual layer