CookiesToshiba stopt formeel met HD DVD

19 februari 2008 11:04 door Hans Wind

Toshiba stopt formeel met HD DVDToshiba Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf na zorgvuldige analyse van haar totale HD DVD strategie heeft besloten om de ontwikkeling, productie en marketing van HD DVD spelers en recorders te stoppen.

Volgens Toshiba heeft het bedrijf deze stap genomen na belangrijke, recente marktontwikkelingen. Toshiba zal echter wel volledige product ondersteuning en service blijven verlenen aan de bezitters van Toshiba HD DVD producten.

Volgens Toshiba werd HD DVD ontwikkeld om consumenten tegen een redelijke prijs hoge kwaliteit HDTV content te kunnen aanbieden en daarnaast een brug te slaan tussen consumenten elektronica en de IT en Internet omgeving.

Al lange tijd gingen er geruchten dat Toshiba deze stap zou nemen maar vandaag is dit dus pas echt bevestigd.

Toshiba zal vanaf nu starten met het terugbrengen van de HD DVD speler leveringen en volledig stoppen per eind maart 2008.

Uiteraard is deze stap weer aanleiding tot nieuwe geruchten zoals bijvoorbeeld toespelingen dat Microsoft binnen enkele maanden uitkomt met een losse Blu-ray speler voor de XBOX en wellicht zelfs een nieuwe XBOX versie met ingebouwde Blu-ray disc speler. We zullen de ontwikkelingen blijven volgen en u uiteraard op de hoogte houden als daar weer aanleiding voor is.

Bron: Toshiba UK