CookiesToshiba STOR.E TV 2 introductie

6 september 2011 14:33 door Hans Wind

Toshiba STOR.E TV 2 introductieDe Toshiba STOR.E TV 2 is een nieuwe high-definition multimedia-storage drive met een opslagcapaciteit tot 2 Terabytes en een groot aantal aansluitmogelijkheden die de meeste video-, foto- en muziekbestandsformaten ondersteunt. De STOR.E TV 2 is verkrijgbaar in een matzwarte en een matwitte uitvoering. Via een HDMI aansluiting op de HD TV biedt de STOR.E TV 2 Full HD-ondersteuning (1.920 x 1.080 pixels)

“De STOR.E TV 2 bewaart alle mediabestanden op één plaats en stelt iedereen in staat om op zijn gemak van foto’s, films en muziek in de woonkamer te genieten door het apparaat eenvoudigweg aan een tv te koppelen,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. De multimedia-storage drive kan zelfs muziek afspelen terwijl hij tegelijkertijd een foto-slideshow op het tv-scherm afdraait. Wanneer een camcorder via USB met de STOR.E TV 2 verbonden wordt, kan content rechtstreeks naar de tv gestreamd worden zonder dat daarvoor een extra computer nodig is.

Toshiba STOR.E TV 2Beeld- en geluidskwaliteit

De STOR.E TV 2 maakt gebruik van digitale technologieën en interfaces, zoals HDMI, H.264 en de surround-sound audio codecs Dolby Digital en DTS 2.0+Digital Out, om een hoge beeld- en geluidskwaliteit te waarborgen.

Gebruikersinterface

De nieuwe intuïtieve grafische gebruikersinterface, die wordt aangestuurd via de afstandsbediening, maakt navigeren eenvoudig. De gebruiker hoeft enkel de folders in het on-screen menu op het tv-scherm te doorlopen om een bestand op te sporen en de beelden af te spelen. Door speellijsten, mediafolders en slideshows te creëren, kan hij zijn content netjes ordenen.

STOR.E TV 2 specificaties

• Opslagcapaciteit: 1 TB/2 TB
• Interfaces: 1 x USB 2.0, 3-in-1 Card Reader (SD / SDHC / MMC / MemoryStick)
• Analoge output: composietvideo- en stereo-audiouitgang (3 x RCA)
• Digitale output: 1 x HDMI-connector, coax S/PDIF-output (1 x RCA), Full HD-ondersteuning (1.920 x 1.080 pixels)
• On-screen menu met gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
• Afstandsbediening
• Ondersteunde audioformaten: MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLAC, Dolby Digital, DTS
• Ondersteunde videoformaten: MPEG-1 (DAT / MPG), MPEG-2 (AVI / MPG / VOB / MOV / MKV / M2TS), MPEG-4 (AVI / MKV / MOV / MP4), VC-1 (WMV / MKV / M2TS), H.264 (AVI / MKV / MOV / MP4 / M2TS / FLV, RM, RMVB
• Ondersteunde ondertitelformaten: SSA, SMI, SRT, SUB, IDX+SUB, TXT
• Ondersteunde fotoformaten: JPEG, BMP, TIFF, GIF (enkel statische weergave)
• Afmetingen: 235 mm x 195 mm x 50 mm

Toshiba STOR.E TV 2 prijs en beschikbaarheid

De STOR.E TV 2 is naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2011 leverbaar. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Toshiba