CookiesToshiba TL933 3D LED TV serie

26 maart 2012 08:57 door Hans Wind

Toshiba TL933 3D LED TV serieDe nieuwe Toshiba TL933 serie bestaat uit 3D-ready Full HD Smart LED-tv’s met de modellen 32TL933 (32 inch), 40TL933 (40 inch) en 46TL933 (46 inch). Deze HD TV serie is voorzien van een Full HD 16:9 LCD-paneel met EDGE LED-backlight en een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, zijn alle 3D-ready.

Doordat de toestellen 2D-content naar 3D-content kunnen converteren, kan de kijker met behulp van een (niet meegeleverde) cctieve 3D-bril alle tv-uitzendingen en speelfilms in Full HD 3D bekijken. Door de LED-backlight-technologie is de serie superslank en energiezuinig. Behalve over twee USB- en vier HDMI-poorten beschikt dit toestel over een ingebouwde tuner voor DVB-T en DVB-C. Verder biedt de TL933 eenvoudig toegang tot een scala aan multimediacontent via internet.

In aanvulling op hun Full HD-resolutie worden de tv’s uit de nieuwe TL933-serie geleverd met de 200 Active Motion & Resolution (AMR)-technologie. Deze technologie zorgt voor scherpe, vloeiend bewegende beelden, met name bij het kijken naar sportuitzendingen en actiefilms.
AutoView past continu de beeldscherminstellingen aan de helderheid van de tv-omgeving aan. Op die manier is de kijker onder alle omstandigheden verzekerd van een optimaal beeld.

Online-functies

Via een USB-kabel of de (separaat verkrijgbare) Toshiba Wi-Fi USB-dongel kunnen gebruikers van een TL933 Smart-tv eenvoudig internet op en profiteren van de vele voordelen van Toshiba Places: Toshiba’s online-portaal dat toegang geeft tot veel online content door middel van dedicated apps (verschillen per land). Bijvoorbeeld on-demand films van Acetrax, Maxdome en Viewster, miljoenen YouTube- en Dailymotion-video’s, muziek van iConcerts en Aupeo!, tv-diensten als BBC iPlayer en Euronews en – natuurlijk – favoriete sociale netwerken als Facebook en Twitter. Maandelijks worden nieuwe apps aan Toshiba Places toegevoegd, die geen tv-update vergen. Daarnaast kunnen kijkers browsen door de MediaGuide van Rovi, met gedetailleerde programmaoverzichten, speciale aanbiedingen en aantrekkelijke achtergrondinformatie over acteurs, films en tv-uitzendingen.

Connectiviteit

Via de twee USB-poorten kunnen gebruikers de TL933 verbinden met een USB-stick of externe harde schijf om video’s en afbeeldingen te bekijken, terwijl ze via de stereospeakers met Dolby Digital Plus naar muziek kunnen luisteren. Dankzij de geïntegreerde USB Video Recording-functie ( Medio 2012 beschikbaar via een update en landafhankelijk) kunnen ze een externe HDD aan de tv koppelen om naar hun favoriete tv-uitzendingen te kijken. En via de vier HDMI-poorten kunnen ze, bijvoorbeeld, een gamingconsole of Blu-ray-speler op het toestel aansluiten, waardoor ze op een groot beeldscherm van videogames en films in hoge kwaliteit kunnen genieten.

Toshiba TL933-serie specificaties

• Full HD 16:9 LCD-paneel met EDGE LED-backlight, 1.920 x 1.080 pixels
• 3D-ready, Active Shutter 3D, conversie van 2D naar 3D
• 200 Active Motion & Resolution (AMR)
• AutoView
• 4 x HDMI
• 2 x USB
• Wi-Fi-ready via optionele USB-dongel
• USB Video Recording ( Medio 2012 beschikbaar via een update en landafhankelijk)
• Smart-TV met toegang tot Toshiba Places
• digitale tuner (DVB-T, DVB-C)
• Kleur: zilvergeborsteld metaal
• Beeldschermformaten:
– 32TL933: 80 cm (32 inch)
– 40TL933: 102 cm (40 inch)
– 46TL933: 117 cm (46 inch)

Toshiba TL933 beschikbaarheid en prijzen

De tv’s uit de TL933-serie zijn naar verwachting leverbaar in het tweede kwartaal van 2012. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: Toshiba