CookiesToshiba TL938 en TL968 LCD LED TV

2 september 2012 05:19 door Hans Wind

Toshiba TL938 en TL968 LCD LED TVMet de introductie van de Toshiba TL938 en TL968 LCD LED HD TV-serie brengt Toshiba, naar eigen zeggen, de voordelen van het Smart TV-concept binnen bereik van een groter publiek.

De smart-tv’s uit de nieuwe serie beschikken over Full HD, een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels en 16:9 LCD-panelen met Edge LED-backlight. Ook zijn ze 3D-ready en kunnen ze 2D-content naar 3D converteren als kijkers gebruikmaken van Toshiba’s Active Shutter 3D-bril (niet meegeleverd). De verbeterde Smart TV-technologie betekent dat de toestellen uit de TL938 en TL968-serie klaar zijn voor de toekomst. Een combinatie van ingebouwde WiFi, voor een eenvoudige toegang tot Toshiba Places, USB Video Recording, Intel WiDi, Open Browser, Skype-compatibiliteit en vergaande tablet & smartphone-integratie maakt een grote hoeveelheid online content makkelijk bereikbaar. De nieuwe smart-tv’s, uitgevoerd in zilvergeborsteld metaal, zijn verkrijgbaar in de volgende modellen:
• de 40 inch (102 cm) 40TL938 en 40TL968
• de 46 inch (117 cm) 46TL938 en 46TL968

Toshiba Places

Toshiba Places, het online portaal van Toshiba, geeft toegang tot online content door middel van applicaties, waaronder films on demand via Acetrax, Maxdome en Viewster, video’s via YouTube en Dailymotion, muziek via Putpat, iConcerts en Aupeo!, tv-diensten als BBC iPlayer en Euronews en sociale netwerken via Facebook en Twitter. Iedere maand worden er nieuwe applicaties aan Toshiba Places toegevoegd, zonder dat de tv geüpdatet hoeft te worden. Daarnaast kunnen kijkers door de MediaGuide van Rovi browsen, een gids die zowel gedetailleerde programmaoverzichten als interessante achtergrondinformatie over acteurs, films en tv-uitzendingen biedt.

Internet-tv

“De uitbreiding van ons smart-tv-portfolio met de aantrekkelijk geprijsde TL938/968-serie is ons antwoord op het groeiende aantal kijkers dat internetcontent samen met familie en vrienden wil bekijken op het grootste beeldscherm in huis,” zegt Dirk Thomaere, General Manager Toshiba Central Europe. “Met de toestellen uit deze nieuwe serie bieden wij hun toegang tot de wereld van Smart TV zonder dat ze allerlei extra’s nodig hebben. Kortom: simpele, standaard internetconnectiviteit tegen een concurrerende prijs.”

Webcontent

De nieuwe TL938/968-tv’s zijn niet alleen uitgerust met de geïntegreerde WiFi Protected Setup (WPS), voor een snelle en eenvoudige verbinding met het thuisnetwerk, maar ook met Intel WiDi, voor een draadloze weergave van content afkomstig van een laptop die voor Intel WiDi geschikt is. Dankzij Intel® WiDi kan de gebruiker nu alle beschikbare internetentertainment op zijn tv-beeldscherm bekijken. De Open Browser houdt in dat hij met de afstandsbediening van zijn tv of Toshiba’s remote applicatie voor smartphones en tablets over het web kan surfen. Of hij daarvoor zijn laptop gebruikt, is voortaan een kwestie van kiezen. Met de nieuwe Toshiba MediaGuide-applicatie op Android-tablets kan hij moeiteloos de Electronic Programme Guide (EPG) doorlopen, tv-kanalen categoriseren, opnames programmeren en informatie en content zoeken en benaderen van omroepen en Video on Demand. USB Video Recording verandert de externe harde schijf in een HDD-tv-recorder, wat maakt dat de gebruiker programma’s kan opnemen en deze vervolgens kan bekijken wanneer hij maar wil, in welke volgorde dan ook. Via een optioneel verkrijgbare webcam kan hij zijn Skype-ready-tv tevens gebruiken om contact te leggen met mensen die hij ook echt wil zien terwijl hij met ze praat.

Beeldkwaliteit

De tv’s uit de TL938/968-serie bieden altijd de best mogelijke Full HD-beeldkwaliteit, ook bij actiescènes, dankzij de toegepaste Active Motion & Resolution-technologie. Alle modellen uit deze serie zijn bovendien voorzien van HDMI- en USB-poorten, zodat de gebruiker niet hoeft te dubben over welk apparaat hij los moet koppelen wanneer hij een extra apparaat op de tv aan wil sluiten. Alle toestellen hebben vier HDMI- en twee USB-poorten.

Toshiba TL938 en TL968 specificaties

• Full HD, 1.920 x 1.080 pixels
• 16:9 LCD-paneel met EDGE LED-backlight
• 3D-ready, Active Shutter 3D, conversie van 2D naar 3D
• 200 Active Motion & Resolution (AMR)
• 4 x HDMI, 2 x USB
• Ingebouwde Wi-Fi
• USB Video Recording
• Intel Wireless Display
• Smart TV met toegang tot Toshiba Places
• Skype-ready
• Open Browser
• Digital-Tuner voor DVB-T, DVB-C (TL938)
• Digital-Tuner voor DVB-T/T2, DVB-C en DVB-S/S2 (TL968)
• Kleur: zilvergeborsteld metaal
• Beeldschermformaat:
– 40TL938 en TL968: 102 cm (40 inch)
– 46TL938 en TL968: 117 cm (46 inch)

Beschikbaarheid en prijs Toshiba TL938 en TL968

De TL938/968-tv’s zijn naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal van 2012. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: Toshiba