CookiesToshiba WL743 LCD LED TV serie

17 april 2010 21:09 door Hans Wind

Toshiba WL743 LCD LED TV serieDe Toshiba WL743 serie Edge LED-backlight full HD LCD-tv’s hebben een zogenaamd Air Lagoon-ontwerp, waarbij de glanzend zwarte kleur van de tv overgaat in transparante randen. De prima prestaties van de WL743-serie zijn het resultaat van de Edge LED-backlighttechnologie, die de beeldkwaliteit van LCD-tv’s met grote schermformaten van 102 cm (40 inch 40WL743), 117 cm (46 inch 46WL743) en 140 cm (55 inch 55WL743) combineert met een slank ontwerp en een laag energieverbruik. De nieuwe tv’s beschikken over een analoge tuner, DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2, HD (H.264)-tuner. De WL-serie tv’s zijn vanaf juni 2010 verkrijgbaar in Europa.

De tv’s in de WL-serie bieden vele verschillende verbindingsvoorzieningen, in combinatie met de DLNA-certificering en compatibiliteit met Windows 7, waardoor u ze eenvoudig kunt integreren in uw thuisnetwerk. De tv’s in de WL-serie worden geleverd met een Toshiba USB-dongle met Wi-Fi-interface (802.11a/b/g/n) voor het maken van draadloze verbindingen. Met deze ondersteuning van WPS (Wi-Fi Protected Setup) kunt u met één klik WLAN-verbindingen tot stand brengen.
Via een van de vier HDMI-ingangen (High-Definition Multimedia Interface) kan de tv worden verbonden met een willekeurige HD-bron en niet-gecomprimeerde multimediastreaming ontvangen. Dankzij de geïntegreerde InstaPort-technologie kan snel een willekeurige HDMI-bron worden geselecteerd, omdat een InstaPort de vertraging uitsluit die meestal optreedt wanneer u wisselt tussen apparaten die zijn aangesloten via HDMI. Twee USB-poorten en een SD-kaartlezer maken de verbindingsmogelijkheden compleet.

De WL-serie is DLNA-gecertificeerd, waardoor probleemloos verbinding kan worden gemaakt met andere DLNA®-apparaten binnen een thuisnetwerk. Als Digital Media Renderer (DMR) kan het multimediastreaming ontvangen die wordt beheerd door de Toshiba Media Controller die wordt uitgevoerd op een Toshiba-laptop of op de Home Multimedia Tablet JOURN.E TOUCH.

Daarnaast is de WL-serie compatible met Windows 7, waardoor content kan worden gestreamd naar de tv door “Afspelen naar” te selecteren in Windows Media Player op een Windows 7-laptop. U kunt ook YouTube™-clips eenvoudig bekijken op de tv’s van de WL-serie door eenvoudig de YouTube™ HD-toepassing te openen in het menu van de tv. De YouTube™ HD-toepassing streamt video’s tot HD-resolutie, zodat gebruikers op het grote scherm van de tv kunnen genieten van de video’s die zijn opgeslagen op het YouTube™-platform.

Beeld
De Full HD 16:9 LCD-schermen met Edge LED-backlight en 1920 x 1080 pixels, in combinatie met andere innovatieve technologieën, zorgen ervoor dat de tv’s in de WL-serie kraakhelder beeld geven met een natuurlijke kleurweergave. Zelfs content die wordt geïmporteerd van SD-bronnen (Standard Definition) wordt weergegeven in bijna-HD-kwaliteit dankzij de kwaliteitsverbeterende technologie van Toshiba, Resolution+, dat contourdetails en textuur zichtbaar verbetert in realtime. Verder verviervoudigt Toshiba’s Active Vision M200HD Pro-technologie het aantal weergegeven beelden per seconde door 150 nieuwe beelden te berekenen op basis van de slechts 50 oorspronkelijke beelden. Hierdoor wordt een beeldratio van 200 Hz gerealiseerd en wordt elke beweging volledig gelijkmatig en trillingsvrij weergegeven.

Geluid
Ondanks het slanke ontwerp van de WL serie, bevatten de tv’s twee ingebouwde luidsprekers met een uitvoer van ieder 10 Watt met een fantastisch stereogeluid. Dit komt voort uit het Audyssey EQ™-equalizersysteem dat is geïntegreerd in de WL-tv’s en dat akoestische irritaties compenseert die worden veroorzaakt door terugkaatsing van het tv-meubel, dichtbijzijnde oppervlakken en muren, waardoor u een helder en ruisvrij geluid hebt, overal in de ruimte. Daarbij is de WL-serie voorzien van Toshiba’s SoundNavi-technologie, dat de geluidsinstellingen aanpast aan de locatie van de tv: op een tv-meubel, of gemonteerd aan de wand.

Eenvoudig en snel in te stellen
Om het krachtige geluid van de WL-serie aan te passen, beschikken de tv’s over de Dolby® Volume-toepassing voor geluidsaanpassing, die steeds een constant volumeniveau aanhoudt dat eenmalig door de gebruiker wordt ingesteld – zelfs tijdens een reclameblok of tijdens het zappen.

Toshiba is toegewijd aan maximale gebruiksvriendelijkheid, zodat klanten echt kunnen genieten van de ingebouwde innovaties en uitstekende prestaties van hun tv. Daarom is de WL-serie uitgerust met een groot aantal tools die de gebruiksvriendelijkheid vergroten, inclusief AutoView™, waarmee de beeldinstellingen automatisch worden aangepast (zoals helderheid, contrast, gamma, scherpte en kleurverzadiging) en de instellingen permanent worden aangepast aan het omgevingslicht en de weergegeven content.

Energiebesparende tools
Verder ondersteunt, AutoView™ de gebruiker bij energiebesparing, aangezien het LED-backlight wordt gedimd wanneer de omgevingsverlichting en de weergegeven content dit toelaten. Met de aan-/uitknop wordt de televisie volledig uitgeschakeld in plaats van dat deze op stand-by wordt gezet. Zo helt Toshiba u nog meer energie besparen.

Toshiba WL743 specificaties
• Full HD 16:9 LCD-scherm met Edge LED-backlight, 1920 x 1080 pixels
• Edge LED-backlight
• MetaBrain-processor
• 200Hz
• Resolution+
• AutoView voor optimale beeldinstellingen
• DLNA-gecertificeerd
• Compatibel met Windows 7
• USB-dongle met Wi-Fi-interface en WPS-ondersteuning voor eenvoudig instellen van WLAN, gecertificeerd onderdeel: Dongle WLM-10U2
• 4x HDMI, 2x USB, 2x Scart, Component Video, Composite Video, CI+
• Audio-uitvoer en Woofer-uitvoer
• SD-kaartlezer
• REGZA-Link (HDMI CEC), Instaport
• DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2, HD H.264
• YouTube™ HD
• SoundNavi, Audyssey EQ™, Dolby Volume
• Geschikt voor wandmontage of met voetsteun of arm
• Optie voor volledig uitschakelen
• Schermformaten:
• Leverbaar in de modellen 40WL743, 46WL743 en 55WL743

Toshiba WL743 prijs en beschikbaarheid
• 40WL743 met 40 inch (102 cm) scherm met een adviesprijs van 1.799 Euro
• 46WL743 met 46 inch (117 cm) scherm met een adviesprijs van 2.099 Euro
• 55WL743 met 55 inch (140 cm) scherm met een adviesprijs van 2.999 Euro


Toshiba 40WL743 prijs vergelijking

Toshiba 46WL743 prijs vergelijking

Toshiba 55WL743 prijs vergelijking