CookiesToshiba WT310 tablet met Windows 8 Pro

3 mei 2013 15:50 door Hans Wind

Toshiba WT310 tablet met Windows 8 ProDe Toshiba WT310 tablet met Windows 8 Pro is volgens de fabrikant bedoeld voor professionele tabletgebruikers. Deze nieuwe tablet is uitgerust met een Intel Core i5-3339Y processor en een 128GB SSD. Een breed scala aan connectiviteitsvoorzieningen en navigatiemethodes, van 10-vinger touch-bediening tot handschriftherkenning, completeert dit mobiele apparaat.

“Wij zien momenteel een snelle acceptatie van het gebruik van tablets onder zakelijke professionals,“ zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Als pionier op het gebied van mobile computing komen we tegemoet aan de vraag naar dit soort devices door de WT310 op de markt te brengen. Veel zakelijke gebruikers zullen de robuustheid en uitgebreide functionaliteit van deze uitzonderlijke allrounder, afgestemd op de behoeften van zeer mobiele werkers in met name het midden- en kleinbedrijf, waarderen.”

Geschikt voor kantoortaken

De Toshiba WT310 met Windows 8 Pro is geknipt voor het uitvoeren van kantoortaken. Zo kan hij handgeschreven notulen van vergaderingen die gemaakt zijn met een DigitizerPen herkennen en omzetten in bewerkbare tekstdocumenten. De optioneel leverbare ‘cradle’ met extra poorten maakt het mogelijk op eenvoudige wijze randapparatuur, zoals een muis, toetsenbord of externe harde schijf, aan te sluiten. Medewerkers in de buitendienst, zakenreizigers en flexibele kantoormedewerkers kunnen de veelzijdige tablet in no time aanpassen aan hun specifieke zakelijke behoeften. Intel® Wireless Display, ten slotte, stelt gebruikers in staat multimediabestanden via HDMI®-micro draadloos over te seinen naar een compatibel tv-toestel om content in hoge kwaliteit op een groot HD-beeldscherm te bekijken.

Altijd klaar voor gebruik

De Toshiba WT310 heeft een 29,5 cm (11,6 inch), anti-glare, 10-vinger Full HD-aanraakscherm en de tablet is uitvoerig getest om te zien of hij beantwoordt aan de hoge normen die Toshiba hanteert wat betreft kwaliteit en bedrijfszekerheid bij intensief dagelijks gebruik. Alle gegevens die op de WT310 zijn opgeslagen, zijn door de robuuste behuizing beschermd tegen een onvoorziene val, stoot of zelfs zware druk. Ook is een reeks beveiligings- en databeheervoorzieningen voorgeïnstalleerd. De Intel Anti-Theft-functionaliteit, bijvoorbeeld, beperkt het risico van ongeautoriseerde toegang, terwijl de Trusted Platform Module (TPM) lokaal opgeslagen cruciale informatie beveiligt. Mobiele zakelijke gebruikers van de WT310 beschikken bovendien altijd over de meest recente systeemupdates, aangezien hun IT-afdeling de tablet simpel op afstand kan monitoren, onderhouden, repareren en upgraden met behulp van de Intel® Active Management Technology (AMT).

Aansluitmogelijkheden op de Toshiba WT310

Om het mobiel werken op de WT310 makkelijker te maken, heeft de tablet een aantal draadloze connectiviteitsvoorzieningen aan boord. Voor een snelle dataoverdracht met andere mobiele devices, zoals smartphones, wordt standaard een Bluetooth 4.0-module meegeleverd. Voor het opzetten van een mobiele breedbandverbinding is de WT310 voorzien van WiFi b/g/n of a/g/b/n en een (optionele) module ter ondersteuning van HSPA+/LTE-netwerken. En dankzij de geïntegreerde Intel Wireless Display-technologie kunnen gebruikers documenten en multimediabestanden naar een compatibele tv of projector versturen zonder kabels te gebruiken. Verder biedt deze professionele tablet, ondanks zijn geringe dikte, diverse ingebouwde connectiviteitsopties, zoals een full-size USB 3.0-poort voor het snel uitwisselen van data met randapparatuur, HDMI-micro voor het aansluiten van een groter HD-beeldscherm en een SD-kaartslot voor het uitbreiden van de opslagcapaciteit. Via de optioneel verkrijgbare dedicated cradle, met zijn extra HDMI- en USB-poorten, alsmede Gigabit LAN voor een snelle en veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk, is het aantal aansluitmogelijkheden zelfs nog verder uit te breiden.

Toshiba WT310 specificaties

• 29,5 cm (11,6 inch) anti-glare Full HD high-brightness aanraakscherm met DigitizerPen (bij specifieke modellen)
• Intel Core i5-3339Y processor 1.5 / 2.0 Turbo GHz ,3MB cache
• Mobile Intel 7 Series Express Chipset
• Werkgeheugen: 4GB DDR3 RAM 1600MHz
• Harddisk: 128GB SSD mSATA
• Aansluitmogelijkheden: 1 x full-size USB 3.0, 1 x HDMI-micro, SD-kaartslot, Wi-Fi b/g/n of a/g/b/n, Intel Wireless Display, ingebouwde HSPA+/LTE-module, Bluetooth V4.0
• Zakelijke utility-tools: Trusted Platform Module (TPM v1.2), Intel Active Management Technology (AMT) (op geselecteerde modellen), Intel Anti-Theft, Toshiba Eco Utility-software
• Stereo speakers
• Webcam-3.0+HD
• Batterij: Prismatic Li-Ion 6-Cell (39 Wh)
• Kleur: metallic staalgrijs
• Afmetingen (B x D x H): 229 x 189 x 12,4 mm
• Gewicht: vanaf 825 gram
• Windows 8 Pro (64-bit)

Toshiba WT310 prijs en beschikbaarheid

De WT310 met Windows 8 Pro is naar verwachting leverbaar vanaf eind mei 2013, tegen een adviesprijs vanaf 1.088 euro.

Bron: Toshiba